Sopivassa suhteessa: Mies ei opi

Helmen blogistin huomioita ihmisrodun käytösmalleista. Elli kirjoittaa miesten ja naisten eroista – ja siitä, kuinka mies ei tunnu oppivan edes kokemuksen kautta.

Elli Mäkilä on 1978 syntynyt toimittaja-käsikirjoittaja, joka Helsingissä vietettyjen nuoruusvuosiensa jälkeen päätyi rekkamiehen vaimoksi Lohjalle. Mäkilän yhteenvedot ihmisrodun päättömyydestä saavuttavat kotikeittössä sarkastisen kypsyysasteen.

Tällä kertaa Elli kirjoittaa miesten ja naisten eroista ja miesten kyvyttömyydestä oppimiseen.

"Kun kerran niin hienosti ollaan rystysiä raahaavasta apinasta pystyssä kulkevaksi ihmiseksi kehitytty (tosin viimeisen hitaan jälkeen voimme taksitolpalla todistaa menneisyytemme merkkejä), niin mitä meidän tunneälyllemme on tapahtunut? Hä?

No ei yhtään mitään – samat virheet tehdään uudelleen ja uudelleen ja yleensä vielä samassa suhteessa. Kun lapsi koskee sormella kynttilän liekkiä, se tuntee kipua ja välttää tekemästä näin enää uudelleen. Mutta kun isä – eli se joka ei lain mukaan ole perheessä se holhouksen alainen – näkee televisiossa vaimoaan puolta nuoremman, St. Tropez’n rannoilla viikon palvelijoiden avustamana ruskettuneen prinsessan, on tämän pakko huikata vuorotyötä tekevälle, kolmea lasta ja piereskelevää miestä hoitavalle vaimolleen, että ”tuossa on kyllä tyylikäs nainen”.

Voi jumalauta. Mies, hei. Lyö itseäsi vaikka paistinpannulla päähän."

Mäkilän blogi on huumoriin naamioitu päiväkirja, jonka kokeellisessa keittiössä testiin uhrataan oma käsityskyky, diplomaattisten tyhjänpäiväisyyksien joutuessa leikkuulaudalle. Sana viiltää usein veistä terävämmin.


MTV3/Helmi

Kuva: Elli Mäkilä

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja