Mainos

Sopimusneuvottelut jumissa – ammattiliitto uhkaa pankkilakolla

Rahoitusalan työehtosopimusneuvottelut eivät edisty, ja pankkialaa uhkaa lakko joulun välipäivinä. 

Ammattiliitto Pro jätti lakkovaroituksen rahoitusalalle eilen kello 18. Mahdollinen lakko ajoittuisi joulun välipäiviin. Lakko vaikuttaisi niin, että pankkikonttorit pysyvät kiinni. Myöskään pankkien puhelinpalvelut eivät toimi, eikä lainaneuvotteluja käydä.

Neuvotteluja on käyty lokakuun alusta lukien tuloksetta. Neuvottelujen kaksi keskeisintä kysymystä ovat työajat ja palkankorotusmalli.

Mahdollinen pankkilakko ajoittuu joulun välipäiviin 28.-29.12.2017 ja näkyy käytännössä konttoreiden sulkemisena ja laina- ja sijoitusneuvottelujen peruuntumisena. Puhelinpalvelukaan ei toimi lakon aikana.

Neuvotteluissa rahoitusalan työnantajat ovat vaatineet työehtosopimuksen työaikamääräysten täydellistä vapauttamista työnantajan yksipuoliselle työnjohto-oikeudelle.

Palkansaajapuolen liitot ovat esittäneet ratkaisuksi tilanteeseen paikallista sopimista, jossa yrityskohtaisia erityispiirteitä olisi mahdollista huomioida.


Korjaus 14.12. klo 7.50: Pankkilakko koskee koko rahoitusalaa, ei ainoastaan Nordeaa, kuten jutusta saattoi aiemmin ymmärtää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.