Mainos

Somalian hallituksen joukot partioivat Mogadishussa

Tarkoituksena on estää uudet mellakat etiopialaissotilaita vastaan. Eilen kolme ihmistä kuoli poliisin ja sotilaiden tulittaessa mielenosoittajia.

Satoja Somalian hallituksen sotilaita on partioinut pääkaupungin Mogadishun kaduilla. Pyrkimyksenä on estää uudet levottomuudet etiopialaisten vastaisten mielenosoitusten jälkeen.

Silminnäkijöiden mukaan kolme ihmistä kuoli Etiopian joukkojen ja mielenosoittajien välisessä ammuskelussa eilen. Heistä yksi oli nuori poika.

Paikallinen asukas kertoi nähneensä tänään viitisensataa hallituksen sotilasta kaupungin niillä alueilla, joilla levottomuuksia eilen oli. Turvallisuuslähde kuvasi tilannetta rauhalliseksi.

Maan keskiosassa hallituksen joukot avasivat tulen mielenosoittajia vastaan, jolloin yksi ihminen sai surmansa. Mielenosoittajat vastustivat Etiopian joukkojen päätöstä pidättää poliisi, joka oli vapauttanut paikallisen islamistin.

Somalian joukot valtasivat Mogadishun Etiopian joukkojen tuella vuoden lopulla. Tänään joukot etenivät edelleen maan eteläosan syrjäisillä alueilla, jonne islamistitaistelijoita on paennut muualta maasta.

Hallituksen joukkojen komentajan mukaan islamistit on nyt pääosin nujerrettu etelän raja-alueella, mutta joitakin piilossa olevia jäljitetään yhä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.