Sokko kurkunleikkaaja kauhistutti

Monet ovat valmiita hurjiinkin ennätysyrityksiin huomiota tavoitellessaan. Ennätystehtaan juontaja Aleksi Litovaara muistaa kaksi erikoista ennätysmiestä, jotka halusivat päästä tempauksillaan maailmankartalle.

Keski-ikäinen mies kokeili ohjelmassa liina silmillä ennätystä kurkun leikkaamisessa. Kokkitaustaisella miehellä oli oma poika avustamaan ennätysyrityksessä.

– Poika laittoi kurkkuja liukuhihnalta isänsä eteen. Se oli hienoa ryhmätyöskentelyä, juontaja muistelee.

– Ennätysyritys ei sinällään ollut erikoinen, mutta tyyppi suurin piirtein katkaisi sormensa ennätystä yrittäessään. Jännä oli seurata sivusta, kuinka kaverin käy, Litovaara kauhistelee.

Mies onnistui yrityksessään, ja sai pilkottua kaikki kurkut onnellisesti loppuun asti.

– Suomalaiset ovat sisukasta porukkaa, tv-kasvo naureskelee jälkikäteen.

Ennätysyritys: juoksu seinää päin

Ennätysyrityksetkään eivät ole täysin vaarattomia. Toinen huikea ennätyksen tavoittelu ohjelmassa oli miehellä, joka juoksi muuratun seinän läpi.

– Yrityksessä oli varmaankin se idea, ettei siinä ollut minkäänlaista ideaa. Kunhan oli jonkin ennätysyrityksen keksinyt.

– Sama kaveri oli aikoinaan juossut kevytrakenteisen seinän läpi, johon oli tehty puusta koolaukset, eli kevyt kipsilevy oli laitettu puuosiin kiinni. Mies juoksi sitä puuta päin, vaikka olisi pitänyt mennä levyn läpi. Häneltä lähti taju yrityksessä, Litovaara päivittelee.

Yllytyshulluna mies voisi kokeilla ennätysyritystä. Litovaara kertoo, että on jo ottanut muutaman ennätysyritysehdotuksen esille, mutta ainakaan vielä ei ole päässyt niitä toteuttamaan.

– Olen miettinyt, että voisin tasapainotella ravintola Tornin kaiteella mahdollisimman pitkään vaa'assa ballerinojen tapaan, mies nauraa ja myöntää, että suostuu pukeutumaan ballerina-asuun, jos yritys joskus toteutuu.

Studio55/Jonna Jauhiainen

Katso myös Ennätystehtaan nettisivut

Lue myös:

    Uusimmat