Soittimina astioita, kuivaustelineitä ja purkkeja – suomalaisyhtye luo musiikkia poikkeuksellisilla välineillä

Näin soitetaan syömäpuikoilla pyykinkuivaustelineitä 3:05
Syömäpuikoilla soitettava pyykinkuivausteline on yksi Cleaning Women -yhtyeen soittimista.

Cleaning Women -yhtye luo musiikkia pesuastioilla, viemäriputkilla ja muilla epätavallisilla instrumenteilla. Bändi julkaisi perjantaina 8. helmikuuta uuden musiikkivideon.

Vuonna 1996 perustettu suomalaisyhtye Cleaning Women tekee musiikkia erikoisilla soittimilla.

Yhtye luo säveltaidetta pyykinkuivaustelineillä, kotitalousvälineillä, uunipelleillä, filminkuljetusastioilla, kurkkupurkeilla, pesukoneiden vetopyörillä, viemäriputkilla ja vauvanpyllynpesuastioilla.

Cleaning Women tekee 3D-taidetta, elokuvasävellyksiä ja säestää mykkäelokuvia. Yhtyeellä on ollut myös oma taidenäyttely, normaalien klubikeikkojen lisäksi.

Yhtyeen temmellyskenttä on niin laaja, että miltei kaikkea eteen osuvaa voi leikkisästi kuvailla termillä "totta kai".

CW03 avaa rumpukioskinsa salat 3:48

Kaiken tämän ytimessä on hypnoottinen kolina, joka ammentaa voimansa pyykinkuivaustelineestä, joka on ollut bändin tavaramerkki alusta alkaen.

– Vuonna 1996 muutin Helsinkiin. Tulin tänne taide- ja viestintäoppilaitokseen. Sain oman kämpän ja tarvitsin sinne pyykinkuivaustelinettä. Huomasin, että siitä tulee ääniä ja päädyttiin soittamaan sillä. Tässä sitä nyt sitten ollaan, tiivistää yhtyeen bassotaiteilija nimeltään CW01.

Yhtyeen nykykokoonpano on tehnyt taidettaan jo 20 vuotta. Pitkä ikä on tuonut mukanaan muuttuvia elementtejä ja tarpeen kokeilla uutta. 

Nyt uusinta uutta on tammikuussa ilmestyvä uusi albumi, jonka tuotoksia trio esitteli Helsingin Tavastia-klubilla vuoden ensimmäisenä torstaina. Kiinnostunutta yleisöä riitti jonoksi asti.

CW01 paljastaa syntymätotuuden 0:46

Mielenkiintoa lisää se, että yhtye julkaisee musiikkia harvakseltaan. Edellinen albumi ilmestyi kymmenen vuotta sitten.

Allekirjoittanut sai yhtyeen jäseniltä opastuksen siivousrobottien kiehtovaan maailmaan. Koe hetket Tavastian takahuoneesta ja lavalta artikkelin videoilta.

– Siivoaminen kuuluu yhtä paljon miehille kuin naisille, CW01 linjaa. 

Pyykinkuivaustelineistä tunnettu Cleaning Women -yhtye laajenee kuin avaruus 11:31

Katso bändin Leap of Faith -musiikkivideo: 


Lue myös:

    Uusimmat