Jos tämä ei ole neroutta niin sitten ei mikään: Tältä kuulostaa Finlandia-hymni sähköhammasharjoilla soitettuna – kyllä, sähköhammasharjoilla!

Uskomattomin video hetkeen: Näin komeasti soi Finlandia-hymni sähköhammasharjoilla 1:14
Tämä on neroutta: Lahtelainen Tommi kuvasi upeissa kansallismaisemissa, kun hänen ohjelmoimansa sähköhammasharjat soittavat Finlandia-hymnin.

Lahtelainen Tommi Nieminen hämmästyttää videoillaan internetiä kerta toisensa jälkeen.

Kaikki alkoi viisi vuotta sitten Youtubeen ladatusta videosta, jossa hän soitti leivän paahtimella (!) Tähtien sota -elokuvista tuttua, Darth Vaderin kohtalokasta Imperiumin marssia (!!).

Aluksi video ei löytänyt suuren yleisön näyttöpäätteille. Sitten video ponnahti yhtäkkiä taas esiin, ja yhtäkkiä sille ilmaantui yli miljoona katselukertaa. Juttua kirjoittaessa perjantaina sillä oli yli 1,7 miljoonaa katselukertaa Youtubessa. 

Vuosi sitten Nieminen tuli siihen tulokseen, että vastaavien videoiden tekemisestä voisi tehdä itselleen leipätyön.

Nyt Device Orchestra -tilillä videoitaan julkaiseva Nieminen on riemastuttanut internetiä videolla, joka resonoi monella tapaa suomalaisessa sielussa: Finlandia-hymni soitettuna neljällä sähköhammasharjalla.

Internetissä ylistetään

Video sai ylistystä keskustelupalvelu Redditissä, johon Nieminen jakoi videonsa.

– Maailma ei ansaitse tällaista lahjakkuutta, kommentoi nimimerkki FinnishBread.

– Syntynyt liian myöhään tullakseni renesanssi ajan maalariksi. Syntynyt liian aikaisin päästäkseni toiseen aurinkokuntaan.  Syntynyt juuri ajoissa nähdäkseni tämän, veisteli nimimerkki Fail_Marine.

Nieminen kertoo MTV Uutisille olevansa kiitollinen saamastaan palautteesta.

– On ollut tosi kannustavaa lukea hienoja kommentteja. Olen tehnyt muitakin videoita kevään aikana ja on ollut tosi kivaa lukea kivoja viestejä.

Nieminen kuvasi videota Etelä-Savossa. Kaikkiaan hän arvioi Finlandia-videon tekemiseen menneen noin viikon verran.

Näin soi Game of Thronesin tunnusmusiikki

Sähköhammasharjat eivät ole ainoita laitteita, joilla Nieminen on coveroinut tunnettuja kappaleita. Yksinkertaisimmillaan hän saa epilaattorin soittamaan Tuiki, tuiki tähtöstä.

Kunnianhimoisempaan sarjaan lukeutuu hittisarja Game of Thronesin tunnusmusiikki. Sitä varten soimaan on ohjelmoitu sähköhammasharjojen lisäksi kortinlukijoita ja kirjoituskoneita.

Tekninen osaaminen ja musiikkiharrastus samassa paketissa

28-vuotias lahtelaismies on opiskellut tietotekniikkaa Aalto-yliopistossa ja harrastanut musiikkia muun muassa kuorossa.

Videot syntyvät siitä, että Nieminen kääntää nuottitiedot koodiksi, ja mikrokontrollerista lähtevät virtajohdot synnyttävät lopulta surinaa ja pörinää nuotteja vastaavilta taajuuksilta.

Taidot ja harrastuneisuus kohtaavat siis sähkölaitteiden soittamisessa erinomaisesti.

Lue myös:

    Uusimmat