Kyllä Amerikassa osataan. Yhdysvalloissa järjestetty Winter Fancy Food show esitteli vuoden 2012 suurimmat ruokatrendit.
Kaipaatko uusia makuja ja vaihtelua ruoanlaittoon? Paina mieleesi nämä vuoden 2012 trendikkäimmät ruokauutuudet ja ole ruoanlaiton edelläkävijä!
Avocadojäätelö
Tätä makuyhdistelmää et osaa kenties odottaa, mutta totta se on. Avokadojäätelö on pop.
Laventelijuusto
Laventeli on yksi vuoden suurimmista ruoka-alan trendeistä. Laventelia lisätään nyt kaikkeen mahdolliseen, myös juustoihin.
Laventeliöljy ja laventeliviinietikka
Laventelia, laventelia ja vielä kerran laventelia. Laventeli on niin In!
Hedelmävaahto
Kermavaahdon tavoin pursotettavat hedelmävaahdot eri makuvaihtoehdoilla sopivat erinomaisesti esimerkiksi jälkiruokien tai cocktailien päälle.
Mantelivesi
Mantelivesi sopii käytettäväksi cocktaileihin tai jälkiruokiin sekä leivontaan.
Kirsikkamehu
Yhdysvaltalaisten ruoka-asiantuntijoiden mukaan säilykekirsikat ovat nyt in. Kirsikkamehu on tämän vuoden ehdoton trendijuoma.
Yrttivesi
Maustetut vedet jatkavat voittokulkuaan. Uusina makuina muun muassa laventeli, minttu, inkivääri ja kaneli.
Mekabu
Japanilainen merikasveista tehty nuudeli nostaa suosiotaan nyt myös länsimaissa.
Värikkäät makusokerit
Leipomiskulttuuri ei ole enää entisellään värikkäiden makusokerien jälkeen. Käytä kauniin värisiä raesokereita esimerkiksi leivosten koristeluun. Rajana on vain mielikuvituksesi!
Kauramaito
Kauramaito on hyvä vaihtoehto laktoosi-intolerantikoille ja maitoallergisille. Allergisille tiedoksi, että kauramaito on nyt myös in.
Teensiemenöljy
Tee on tänä vuonna läsnä kaikkialla, nyt myös ruokaöljyissä!
Sipulihillo
Karamellisoiduista sipuleista valmistettu hilloke sopii erinomaisesti vaikka liharuokien lisukkeeksi.
Kurpitsansiemenöljy
Itä-Euroopassa ruoanlaittoon jo vuosia käytetty kurpitsansiemenöljy on noussut trendituotteeksi nyt myös Yhdysvalloissa. Öljyssä on vahvasti kurpitsainen maku.
Tandoori-gouda
Tandoorin makuinen goudajuusto yhdistää Aasian ja Euroopan lautasella.
Cocktailien makuiset teet
Teet ovat nyt super-trendikkäitä. Cocktailien makuiset teet yhdistävät nerokkaasti lempidrinkkisi teehen.
Hummus-sipsit
Marokkolaista kickhernetahnaa löytyy nyt myös sipseistä.
Banaanin ja suklaan makuinen tee
Banaanista ja suklaasta pitävät kaikki, mutta mitä tykkäisit tästä yhdistelmästä teessä?
Suklaakuorrutetut banaalilastut
Tätä yhdistelmää tuskin tarvitsee selitellä. Suklaa ja banaani toimivat taatusti.
Säilykesardiinit
Sardiinit ovat tehneet paluun ruoanystävien herkkulistalle. Sardiineja onneksi löytyy gourmet-liikkeiden lisäksi myös lähikaupasta.
Kaneli-cashewpähkinät
Kanelilla maustetut cashewpähkinät tekevät tuloaan Yhdysvalloissa. Koskakohan ne rantautuvat Suomeen?
Lähde: http//www.yumsugar/Winter-fancy-food-show
Riika Nykänen/MTV3