Söisitkö avocadojäätelöä tai laventelijuustoa? 20 trendikästä uutuutta ruoanlaittoon

Kyllä Amerikassa osataan. Yhdysvalloissa järjestetty Winter Fancy Food show esitteli vuoden 2012 suurimmat ruokatrendit.

Kaipaatko uusia makuja ja vaihtelua ruoanlaittoon? Paina mieleesi nämä vuoden 2012 trendikkäimmät ruokauutuudet ja ole ruoanlaiton edelläkävijä!

Avocadojäätelö

Tätä makuyhdistelmää et osaa kenties odottaa, mutta totta se on. Avokadojäätelö on pop.

Laventelijuusto

Laventeli on yksi vuoden suurimmista ruoka-alan trendeistä. Laventelia lisätään nyt kaikkeen mahdolliseen, myös juustoihin.

Laventeliöljy ja laventeliviinietikka

Laventelia, laventelia ja vielä kerran laventelia. Laventeli on niin In!

Hedelmävaahto

Kermavaahdon tavoin pursotettavat hedelmävaahdot eri makuvaihtoehdoilla sopivat erinomaisesti esimerkiksi jälkiruokien tai cocktailien päälle.

Mantelivesi

Mantelivesi sopii käytettäväksi cocktaileihin tai jälkiruokiin sekä leivontaan.

Kirsikkamehu

Yhdysvaltalaisten ruoka-asiantuntijoiden mukaan säilykekirsikat ovat nyt in. Kirsikkamehu on tämän vuoden ehdoton trendijuoma.

Yrttivesi

Maustetut vedet jatkavat voittokulkuaan. Uusina makuina muun muassa laventeli, minttu, inkivääri ja kaneli.

Mekabu

Japanilainen merikasveista tehty nuudeli nostaa suosiotaan nyt myös länsimaissa.

Värikkäät makusokerit

Leipomiskulttuuri ei ole enää entisellään värikkäiden makusokerien jälkeen. Käytä kauniin värisiä raesokereita esimerkiksi leivosten koristeluun. Rajana on vain mielikuvituksesi!

Kauramaito

Kauramaito on hyvä vaihtoehto laktoosi-intolerantikoille ja maitoallergisille. Allergisille tiedoksi, että kauramaito on nyt myös in.

Teensiemenöljy

Tee on tänä vuonna läsnä kaikkialla, nyt myös ruokaöljyissä!

Sipulihillo

Karamellisoiduista sipuleista valmistettu hilloke sopii erinomaisesti vaikka liharuokien lisukkeeksi.

Kurpitsansiemenöljy

Itä-Euroopassa ruoanlaittoon jo vuosia käytetty kurpitsansiemenöljy on noussut trendituotteeksi nyt myös Yhdysvalloissa. Öljyssä on vahvasti kurpitsainen maku.

Tandoori-gouda

Tandoorin makuinen goudajuusto yhdistää Aasian ja Euroopan lautasella.

Cocktailien makuiset teet

Teet ovat nyt super-trendikkäitä. Cocktailien makuiset teet yhdistävät nerokkaasti lempidrinkkisi teehen.

Hummus-sipsit

Marokkolaista kickhernetahnaa löytyy nyt myös sipseistä.

Banaanin ja suklaan makuinen tee

Banaanista ja suklaasta pitävät kaikki, mutta mitä tykkäisit tästä yhdistelmästä teessä?

Suklaakuorrutetut banaalilastut

Tätä yhdistelmää tuskin tarvitsee selitellä. Suklaa ja banaani toimivat taatusti.

Säilykesardiinit

Sardiinit ovat tehneet paluun ruoanystävien herkkulistalle. Sardiineja onneksi löytyy gourmet-liikkeiden lisäksi myös lähikaupasta.

Kaneli-cashewpähkinät

Kanelilla maustetut cashewpähkinät tekevät tuloaan Yhdysvalloissa. Koskakohan ne rantautuvat Suomeen?

Riika Nykänen/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat