Sohvaperunat tulee taas – mukana neljä uutta kokoonpanoa

Sohvaperunoiden 15. tuotantokaudella vanhojen tuttujen sohvaperunoiden seuraan liittyy peräti neljä uutta kokoonpanoa.

Ylen Sohvaperunat-sarjaan tulevat mukaan täysin uudet sohvaperunat aviopari Terttu ja Jaakko Pohjois-Savosta Vieremältä sekä ystävykset Heli ja Ulla Lapin Kemistä. Jo ennestään tutun turkulaisen Jarnon viereen hypähtää uutena kasvona avopuoliso Henrik, ja Vantaalla Meliken seuraksi puolestaan liittyy sisko Melisa.

Terttu ja Jaakko ovat aviopari, joiden yhteiseen vapaa-aikaan kuuluvat ulkoilu, pihatöiden tekeminen sekä tietysti television katseleminen. Terttu harrastaa ohjelmien kommentointia sen verran kovaan ääneen ja aktiivisesti, että Jaakko usein tipahtaa juonikuvioista. Pohjoissavolainen aviopari tuo mukanaan “oekeeta savonkielen viäntöö”.

Kielten opettajina samassa koulussa työskentelevät Heli ja Ulla ovat ystävykset, joita on luonnehdittu työpaikan Tiuhtiksi ja Viuhtiksi. Ystävysten intohimona on teatteri, ja yhteiseen tekemiseen kuuluukin shoppailu- ja teatterireissujen tekeminen. Television edessä kaksikko ei jää hiljaiseksi, eikä naurultakaan vältytä.

Aiemmilta kausilta tutun turkulaisen Jarnon sohvalle istahtaa tällä kertaa avopuoliso Henrik. Sympaattinen pariskunta on pitänyt yhtä parin vuoden ajan. Yhteisellä sohvalla katsellaan televisiota laidasta laitaan, ja ohjelmia kommentoidessa ollaan usein myös lempeällä tavalla eri mieltä.

Kahdelta aiemmalta kaudelta tutun Meliken viereen sohvalle istuu tällä kertaa pikkusisko Melisa. Siskokset harrastavat ratsastusta, ja hevoset ovat olleet pienestä pitäen molemmille tärkeitä. Siskot ovat läheisiä keskenään, ja mitä vain voi sanoa toisen seurassa. Tällä sohvalla nauru raikaa ja energiaa riittää takuuvarmasti.

Mukana 24 kokoonpanoa

Sohvaperunat palkittiin jo seitsemättä kertaa peräkkäin parhaan viihdeohjelman Kultaisella Venlalla tammikuussa 2023. Mukana Sohvaperunoiden 15. tuotantokaudella nähdään neljän uuden kokoonpanon lisäksi 20 jo edelliskausilta tuttua pottukombinaatiota.

Kevätkauden 2023 Sohvaperunoissa nähdään Meliken ja Melisan lisäksi pääkaupunkiseudulta Jarno ja PerttuHamza ja IsabellaIris ja MonnaMarjo ja SariTom ja Robert sekä Sanna ja Pinja. Riihimäeltä mukana jatkavat Jani ja Simo ja Keravalta Helmi ja Tuomo.

Tampereella tv-tarjontaa kommentoivat Raija ja Jukka sekä Katja ja Santeri. Oulua edustavat Kaarina ja Sinikka sekä JaniLinda, Samuel ja Daniel. Kajaanista mukana ovat Kati ja Mari, Rovaniemeltä Soile ja Jorma ja Kemistä Heli ja Ulla. Ohjelman historian ensimmäinen savolainen perunakokoonpano on vieremäläiset Terttu ja Jaakko.

Turkulaisia sohvaperunoita kaudella 15 ovat Jarno ja Henrik sekä LauraVille ja Aamos. Ohjelmassa jatkavat keväällä 2023 Lohjalta Eila ja Minna, Parolasta Mici ja Maicci, Hämeenlinnasta Juha ja Markus, Paimiosta Sami ja Werner sekä Nousiaisista Tanja ja Sannis.

YlenSohvaperunoiden 15. tuotantokaudessa on 10 uutta jaksoa ja edelliskauden Best of -jakso, joka nähdään 3.2.

Lue myös:

    Uusimmat