Sofia Virta MTV:n Uutisextrassa: Vihreät ei halua viedä ihmisiltä autoja tai kieltää lihansyöntiä

Vihreiden uusi puheenjohtaja Sofia Virta totesi MTV Uutisextrassa, että hänen ensimmäinen tehtävänsä on muuttaa suomalaisten mielikuvaa vihreistä.

– Se palaute, että ollaan ylimielisiä tai, että olisi jotain oikeanlaista vihreyttä - sen haluan, että jokainen meistä ottaa tosissaan. 

– Meidän pitää olla tosi tarkkoja siitä, miten puhutaan ja miten viestimme, ettei vahingossakaan tule tunne, että lähetämme ylhäältä viestiä, miten muiden pitää toimia. 

Vihreät menetti seitsemän paikkaa huhtikuun eduskuntavaaleissa, ja Virta haluaakin tehdä terävää oppositiopolitiikkaa, jotta vihreät puolueena erottuu muista. 

– Haluan, että me näymme oppositiossa. Neljän vuoden päästä jokaisen suomalaisen tulee tietää, kun kadulla kysytään, että minkälaista maailmaa vihreät rakentavat. Se vastaus ei voi olla se, että vihreät vievät meiltä autot ja kieltävät lihansyönnin. 

– Kannustetaan hallitusta hyvissä päätöksissä ja kiritetään niissä, mitkä tätä maata ei eteenpäin vie. 

Virta: "Vihreä siirtymä suurin kasvun potentiaali"

Vihreä siirtymä on Virran mukaan tärkein yksittäinen asia, johon tulevan hallituksen täytyy panostaa Suomen talouskasvun nostattamiseksi. 

– Julkinen talous pitää saada tasapainoon, mutta ei ainoastaan leikkaamalla. Vihreä siirtymä on suurin kasvun potentiaali, mitä on ollut pitkiin aikoihin. 

Virran mukaan vihreät ei ole puolueena kyennyt tuomaan tarpeeksi esille ratkaisuja arjen haasteisiin. 

– Jos oma arki on vaikea, esimerkiksi, jos olet yksinhuoltaja, jolla on sairas lapsi, niin varmasti silloin miettii mikä puolue kykenee siihen hätään vastaamaan. 

Sofia Virran haastattelu kokonaisuudessaan löytyy MTV katsomosta.

Lue myös:

    Uusimmat