Sodankylässä äimistyttiin: Englannista saakka ilosanomaa kuljettanut mysteerinen ilmapallo päätyi keskelle pohjoista metsää – "Onhan se aika uskomatonta"

Kauniin viestin sisältänyt saksalainen ilmapallo laskeutui Jäppilään 0:35
Katso myös video: Kauniin viestin sisältänyt saksalainen ilmapallo laskeutui Jäppilään

Kaukaa matkannut ilmapallo laskeutui syväjärveläisen Virve Kankaan lähimetsään, minkä jälkeen sosiaalisessa mediassa alkoi jahti pallon omistajan löytämiseksi.

Tapahtumat saivat alkunsa heinäkuun lopulla, kun Kankaan sukulainen löysi lähimetsästä ilmapallon. Mystisessä pallossa luki vain "Cass & Miley's Christening". Teksti viittaa kahden lapsen ristiäisiin, mutta keitä he olivat ja mistä pallo oli lähtenyt?

Kangas päivitti aiheesta Facebookiin ja pian selvisi, että ristiäisistä matkaan lähetetty ilmapallo oli matkannut Englannin Sunderlandista aina Sodankylän Syväjärvelle asti.

Ilmapallo oli lähetetty matkaan Englannista 7. heinäkuuta ja löytyi Sodankylästä 30. päivä.

– Onhan se aika uskomatonta, että ilmapallo säilyi ehjänä meille asti, Syväjärveltä puhelimitse tavoitettu Kangas kertoo MTV Uutisille.

Kahden tuhannen kilometrin matka

Google Maps -karttapalvelun mukaan Englannin Sunderlandin ja Sodankylän Syväjärven välillä matkaa on linnuntietä mitattuna noin 2 000 kilometriä. Kankaan mukaan ei ole mahdollista, että kukaan olisi tuonut palloa paikan päälle.

– Se löytyi ihan metsä-metsästä, että ei voi ajatella, että joku olisi sen tuonut. Ihan tuulten mukana se on tullut. Mikä tuuri, että pallo kuitenkin löytyi, Kangas kertoo.

Tällä hetkellä ilmapallo on aseteltuna kaapin päälle Kankaan kotona.

– Jos he tulevat vaikka käyttämään lapsia yksivuotissynttäreillään täällä joulupukin maassa, voivat he hakea samalla pallon täältä, Kangas suunnittelee hieman kieli poskessa ilmapallon lähettäjien tapaamista.

Tänään Kangas on aikeissa matkata 40 kilometrin päähän Rovaniemelle hankkimaan pienen "vastalahjan" perheen pienimmille Englantiin.

– Jos löytyy jotain Lapin esinettä, lähetän perheen lapsille pientä vastalahjaa täältä. Vai pitääkö lähteä hakemaan ihan Rovaniemeltä, että saisivat joulupukin kuvan. Meillä Sodankylässä valikoimat ovat vähän rajallisemmat, Kangas nauraa.

Ilmapalloja päätynyt Suomeen aiemminkin

Ilmapalloja on saapunut aiemminkin Suomeen kauempaa. MTV Uutiset kertoi vuosi sitten elokuussa, että Lasse Karjalaisen mökkireissu Jäppilässä sai odottamattoman käänteen, kun pihan puusta löytyi Saksan Rodewischin kaupungista Suomeen matkannut ilmapallo.

Iltalehti puolestaan uutisoi viime keväänä tapauksesta, jossa ilmapallo oli leijaillut Skotlannista Savoon. Tuolloin ilmapallokeskuksen yrittäjä, Jonna Nieminen kertoi lehdelle, että oikeissa sääolosuhteissa ilmapallot voivat lentää pitkiäkin matkoja.

Lue myös:

    Uusimmat