SM-liigan NHL-vahvistus Julius Honka, 24, taistelee arjessa vakavan sairauden kanssa – "Pitää aina seurata, miten keho ottaa vastaan tiettyjä asioita"

Julius Honka on tuorein liigajäille siirtynyt NHL-lainapelaaja – 24-vuotiaasta puolustajasta povattiin seuraavaa suomalaista NHL:n superpuolustajaa, mutta lopullista läpimurtoa odotetaan vielä 3:57
Julius Honka kommentoi Tulosruudulle yritystään murtautua NHL:ään Pelicans-pestin siivittämänä.

Jääkiekon SM-liigassa nähdään tänään uusi NHL-laina, kun Julius Honka debytoi Lahden Pelicansin riveissä. 24-vuotias Honka hakee piakkoin uutta alkua taalajäillä. Samalla hän elää hieman normaalista poikkeavaa urheilijaelämää – vakavan sairauden kanssa.

Nuoresta iästään huolimatta Honka on ollut esillä kiekkoympyröissä jo pidemmän aikaa. Häntä pidettiin tähtiluokan lupauksena, seuraavana isona suomalaisena puolustajanimenä.

Kesällä 2014 Dallas Stars varasi hänet ensimmäisellä kierroksella, vuorolla 15. Odotukset olivat tapissa, sillä Honka oli paukuttanut kovaa jälkeä Kanadan junioriliiga OHL:ssä, Swift Current Broncosin riveissä.

Ensimmäinen NHL-yritys ei sujunut kuitenkaan toivotulla tavalla. Läpimurto jäi odottamaan itseään, ja Honka jumittui pitkiksi ajoiksi katsomon puolelle. Se söi peli-iloa, joka on palannut pikkuhiljaa takaisin.

– Nyt olen saanut taas paloa ja nuoruuden intoa takaisin. Haluan kehittyä ja olla joka päivä paras versio itsestäni jäällä. Ehkä tässä on tapahtunut vähän sellaista urheilijana kasvamista. Joka vuosi oppii aina jotain uutta, Honka miettii MTV Urheilulle.

Sen lisäksi, että Honka on kasvanut urheilijana, hän elää hieman poikkeavaa urheiluarkea. Honka sairastaa ykköstyypin diabetestä, minkä myötä hänen täytyy olla tarkkana muun muassa ravinnon suhteen.

– Pitää aina seurata, että miten keho ottaa vastaan tiettyjä asioita. Miten esimerkiksi saan herättyä aamulla niin, että olen virkeä ja että saan itsestäni kaiken irti, Honka miettii.

Kohta NHL:ään, ensin Lahteen

Hongalla on edessä uusi alku NHL:ssä. Hän allekirjoitti vuoden mittaisen sopimuksen hänen varaamansa Dallas Starsin kanssa.

Täten Honka muutti kantaansa, sillä hän ehti pyytää, vaikeiden aikojen keskellä, siirtoa muualle Texasista.

Ennen NHL-kauden alkua Honka pelaa Suomessa, Pelicansin paidassa. Lainasopimus on toistaiseksi voimassa.

– Hienoa, että sain tämmöisen mahdollisuuden. Tämä on tärkeä juttu, ja otan tämän isolla sydämellä vastaan.

– Monissa seuroissa on hyvät olosuhteet ja halu viedä pelaajia eteenpäin. Mutta kun sydän ja pää sanovat, että tämä on hyvä juttu, niin silloin siihen kannattaa tarttua, Honka sanoo Pelicansiin tulosta.

Pelicansissa Hongan valmentajana toimii Tommi Niemelä, joka on valmentanut toista kiekkoilevaa Honkaa, Juliuksen pikkuveljeä Anttoni Honkaa.

– Olen kuullut hänestä (Niemelästä) todella hyviä juttuja, isoveli Julius sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat