SM-liigassa ihastuttanut suomalaistaituri saanut juonesta kiinni Ruotsissa – tehokäyrä jyrkässä nousussa

Jaakko Rissanen ja Jarno Kärki osuivat Linköpingille SHL-kotivoitossa 1:10
Jaakko Rissanen ja Jarno Kärki osuivat Linköpingille avauserässä HV71-ottelussa.

Jaakko Rissanen ja Jarno Kärki johdattivat Linköpingin 5-3-kotivoittoon HV71:stä Ruotsin jääkiekkoliigassa SHL:ssä torstaina. 

MAINOS

SHL-jääkiekkoa C Morella!

Suorat ottelulähetykset torstaisin ja lauantaisin sekä usein myös tiistaisin. Nauti huippujääkiekosta C Moren kanavilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa.

Rissanen ja Kärki onnistuivat maalinteossa heti avauserässä. Lisäksi Rissanen sai syöttöpisteen isäntien 3-1-osumaan. 

KalPasta täksi kaudeksi Ruotsiin siirtynyt Rissanen sai Linköpingissä hitaanpuoleisen alun, sillä yhdeksässä ensimmäisessä ottelussa hän sai kasaan tehot 1+1. Viimeisessä kuudessa kamppailussa tilasto on puolestaan lihonut 3+4 pisteellä. 

– Aloitin kauden vähän samalla tapaa kuin koko joukkue. Osuin heti ensimmäisessä ottelussa, mutta emme oikein saaneet ketjuna tai joukkueena luotua tarpeeksi hyökkäystilanteita 6-7 ottelussa kauden alussa. Emme ansainneet maaleja ja pisteitä. Skellefteå-ottelun jälkeen (3. lokakuuta) olen pelannut paremmin, kuten myös koko joukkue. Luomme paljon paikkoja joka ilta, ja olemme alkaneet käyttää niitä tehokkaasti, Rissanen kommentoi C Moren lähetyksen 1. erätauolla.  

Linköpingillä on voitosta huolimatta paljon kirittävää, sillä se on sarjassa viimeisenä 15 kierroksen jälkeen. 

Kiiskinen heti tehokkaana

Alkukauden SM-liigan SaiPassa lainapelaajana kiekkoillut hyökkääjä Tuomas Kiiskinen palasi Ruotsiin tehokkaana. 

Hän iski kaksi maalia Skellefteålle 4-0-voitossa Djurgårdenista. Ensimmäinen Kiiskisen osumista tuli jo 38 sekunnin pelin jälkeen. 

Kiiskinen, 33, on pelannut aiemmin SHL:ää viisi kautta Växjössä, jossa hän on voittanut myös kaksi mestaruutta (2015 ja 2018). 

Lue myös:

    Uusimmat