SM-liigaseura Kärpät kamppailee kiperän jääongelman kanssa – tästä kaikki johtuu

0:50
Videolla kuvaa syksyllä pelatusta Kärpät–Jukurit-ottelusta, jossa painittiin jääongelmien keskellä.

Jääkiekon SM-liigassa Oulun Kärpät on päätynyt kiperään tilanteeseen, kun sen kotiotteluissa on painittu jääongelmien keskellä. Keväällä Kärppien puolivälieräottelu jouduttiin siirtämään seuraavalle päivälle, kun jää petti alta. Mistä ongelmat johtuvat? Taustalta paljastuu kaksi merkittävää seikkaa.

Ensimmäinen otos jääongelmista tuli huhtikuun alussa, kun Raksilan hallin jäästä paljastui valtava reikä. Ongelmakohtaa ei pystytty paikkaamaan niin, että Kärppien ja Ilveksen puolivälieräottelua olisi voitu jatkaa vielä saman illan aikana. Homma seis ja aikataulu uusiksi.

VIDEO: Kärpät ja Ilves vetäytyivät ennenaikaiselle erätauolle – Oulun jäähallin jää petti

1:28

Ongelma toistui syksyllä, kun Kärppien ja Jukureiden ottelu pysähtyi pitkän tovin ajaksi. Jäästä paljastui iso railo, jota jouduttiin paikkailemaan pitkän tovin ajan.

Jutun yläreunan videolla kuvaa tapahtuneesta.

Eikä kahta ilman kolmatta. Uusin hässäkkä tapahtui marraskuun puolessa välissä, kun Kärppien U20-joukkueen peli jouduttiin keskeyttämään jääongelmien takia.

Mistä kaikki tämä johtuu?

Taustalta paljastuu kaksi merkittävää seikkaa.

Kaikista isoin tekijä liittyy Oulun Energia Areenan kovaan käyttöasteeseen. Hallin jää yksinkertaisesti kuluu armottomalla tavalla.

– Olemme nähneet ja kuulleet raportteja siitä, miten jäätä on lähtenyt jopa kaksi senttiä päivän aikana, Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkunen kertoo MTV Urheilulle.

Kuorman lisäksi toinen merkittävä tekijä tulee hallin ilmanvaihtojärjestelmästä. Raksilan jään lämpötila on jopa useita asteita korkeampi kuin muissa liigahalleissa. Tämän myötä jää kuluu nopeammin.

– Asiaa on käyty hallin työntekijöiden ja kaupungin kanssa koko kevään ja kesän ajan läpi. Tiedän, että apua on haettu vähän muualtakin. Ihan sillä, että mitä voitaisiin tehdä eri tavalla. Jää ei voi olla kuitenkaan liian paksu, jotta se ei mene ihan heti puuroksi, Virkkunen pyörittelee.

”Onhan se huolenaihe”

Yksi teoria on ollut se, että ongelmat johtuisivat Raksilan hallin erikoisuudesta. Oulu on ainut paikka, missä käytetään jään alla sijaitsevia LED-mainoksia.

Teoria sai tuulta allensa syksyn ongelmatapauksessa, kun Raksilan kenttämestari rupesi katkomaan jäästä repsottanutta kaapelia.

Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkunen kuitenkin tyrmää väitteet siitä, että LED-mainoksilla olisi mitään tekemistä jäähaasteiden kanssa.

– Niiden johdot eivät tuota lämpöä, koska kyse on datakaapeleita. LED-mainoksiin liittyen on annettu vääränlaisia kommentteja. Eivät ongelmat ole sieltä peräisin, Kärppä-pomo toteaa.

Virkkunen ei kuitenkaan kiistä, etteikö jääongelma aiheuttaisi päänvaivaa oululaisseurassa.

– Onhan tuo huolenaihe, ja kyllä meidän on pakko miettiä sitä toimistolla. Totta kai. Uskon kyllä, että klaaraamme asian ihan ongelmitta. Jos meidän pelimme jatkuvat pitkälle kevääseen, niin siinä vaiheessa muut sarjat ovat jo päättyneet. Ei siellä hallissa ole enää siinä vaiheessa oikein mitään muuta käynnissä. Silloin jään kanssa operoiminen on helpompaa, Virkkunen ruotii.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja