SM-liigaseura Ilves nousi konkurssin partaalta ihailun kohteeksi – nyt sen sisältä väläytellään hurjia lukemia: "20 miljoonaa tai jopa 30"

Ilves on noussut joka osa-alueella SM-liigan kärkiseurojen joukkoon – ”Koetetaan olla edelläkävijöitä” 3:04
Video: Ilves on noussut joka osa-alueella SM-liigan kärkiseurojen joukkoon – "Koetetaan olla edelläkävijöitä"

Tampereen Ilves lähtee yhtenä suurimpana suosikkina SM-liigan kevään pudotuspeleihin. Ilves on noussut vain muutamassa vuodessa konkurssin partaalta seuraksi, jota ihaillaan kaikkialla. Eikä kasvulle loppua näy.

Ilves oli vielä 2010-luvun alku- ja keskivaiheilla pahojen talousvaikeuksien keskellä. Ei ollut vain yhtä tai kahta kertaa, kun sana konkurssi vilahti samassa lauseessa Ilveksen kanssa.

– Kyse oli ihan päivistä, että kuinka jatkon kanssa käy. Aina löytyi joku, joka uskoi asiaan ja sijoitti seuraan, Ilves-Hockey Oy:n toimitusjohtaja Risto Jalo sanoo MTV Urheilulle.

Jutun yläreunan videolla juttua Ilveksestä, joka nousi konkurssin partaalta suurien joukkoon.

Yhtäkkiä ollaan tilanteessa, jossa Ilves kuuluu jättien joukkoon. Seuran tyylikäs ja elegantti toimisto lepää tuoreen, valtavan Nokia Arenan uumenissa. Ja kaikkia hymyilyttää.

Koska Ilves on cool.

– Sun ei välttämättä tarvitse olla kovin jääkiekkofanaatikko, mutta pystyt silti löytämään sellaisia asioita Nokia Arenalta ja Ilves-yhteisöstä, jotka ovat sinulle todella tärkeitä. Yritämme tuoda Ilves-lifestyleä vahvasti esiin, Ilveksen graafikko Antti Tuomisto sanoo.

Kaukalossa Ilves palasi viime keväänä mitalijoukkueeksi 21 vuoden odotuksen jälkeen. Ilveksestä on kasvanut määrätietoisella työllä taho, joka taistelee mestaruuksista.

Yksi tekijä liittyy urheiluosaamiseen, toinen talouteen.

Ilveksen tuoreimman tilikauden liikevaihto oli yli 10 miljoonaa euroa. Nyt se on selvässä kasvussa.

Eikä kattoa meinaa näkyä.

– Vielä on vaikea sanoa, että mitä voimme ulosmitata koko areenasta. Sen vasta lähivuodet näyttävät. Miksei se (liikevaihto) voisi olla jonain päivänä 20 tai 30 miljoonaa euroa. Ei kai siinä ole rajaa pitkässä juoksussa, toimitusjohtaja Jalo väläyttelee.

Ilves ja Tappara taistelevat tänään Tampereen paikallisottelussa SM-liigan runkosarjan voitosta kello 18.30 alkavalla sarjan toiseksi viimeisellä kierroksella.

Liigan ottelut perjantaina

HIFK–TPS

HPK–JYP

KooKoo–SaiPa

Pelicans–KalPa

Sport–Ässät

Tappara–Ilves

Ottelut alkavat kello 18.30. MTV Urheilu seuraa illan tapahtumia tiivisti.

Lue myös:

    Uusimmat