SM-liigan kurinpito on puhunut – kolme samanlaista päätöstä meni juuri julki

Lukon Matthew Abt täräyttää hurjan taklauksen HIFK:n Iiro Pakariseen – pääkontakti mukana 2:01
Lukon Matthew Abt taklasi HIFK:n Iiro Pakarista, pääkontakti mukana – ei pelikieltoa.

Jääkiekon SM-liiga tiedotti torstai-iltana, että sekä KalPan Hugo Gallet, Lukon Matthew Abt että HIFK:n Julius Nättinen selvisivät ilman pelikieltoa kurinpitoon edenneistä puolivälierien tapauksista.

KalPan ranskalaispuolustaja Gallet taklasi keskiviikkona selän puolelta Pelicansin Elias Viléniä. Gallet sai ulosajon, kun taas Vilén lensi naama edellä laitaa päin ja hänet talutettiin sekavana pois jäältä.

SM-liigan kurinpitodelegaation mukaan Vilén oli vielä taklaushetkellä kiekollisena pidettävä pelaaja, jota voitiin sääntöjen mukaan taklata. Kurinpito totesi Gallet'n tulleen taklaustilanteeseen liukumalla ja pelitilanteeseen nähden tavanomaisella vauhdilla, ja Vilénin peliasento kääntyi viime hetkellä ennen Gallet'n taklausta.

Hugo Gallet jäähy 20 minuuttia 4:14
Näin Hugo Gallet tööttäsi selän puolelta Elias Viléniä – ei pelikieltoa.

HIFK-hyökkääjä Nättinen puolestaan osui Lukon kanadalaispuolustaja Abtiin. Nättisen vartalosta tuli kontaktia Abtin vartaloon ja osittain päähän. Tilanteesta ei ottelussa tuomittu rangaistusta.

SM-liigan kurinpito totesi Nättisen tulleen tilanteeseen liukumalla ja pyrkineen pelaamaan mailallaan Abtin hallussa ollutta kiekkoa, eikä Nättinen tehnyt varsinaista taklausliikettä, vaan kyse oli enemmän pelaajien välisestä törmäyksestä.

Abt itse taklasi HIFK:n Iiro Pakarista ilman tuomittua rangaistusta. Kurinpito totesi, että taklauksessa tapahtui kontakti Pakarisen vartaloon ja osittain myös päähän. Abt tuli kuitenkin tilanteeseen kurinpidon mukaan liukumalla, vähäisellä vauhdilla ja suoritti taklauksen kiekolliseen vastustajaan "teknisesti täysin puhtaasti" niin että niitti kohdistui valtaosin vartaloon.

Video tilanteesta näkyy jutun ylälaidasta.

Lue myös:

    Uusimmat