SM-liigan kohutaklaus puhuttaa kulisseissa – Tommi Miettinen raivoissaan kurinpidon toiminnasta: "Törkeä ristiriita"

Lukon Thomas Gregoirelta törkytemppu: taklaa päähän ja lentää ulos 2:22
Video: Lukon Thomas Gregoire taklaa päähän ja lentää ulos

Lauantain KalPa–Lukko-ottelun tapahtumat kuohuttavat edelleen SM-liigan kulisseissa. KalPan päävalmentaja Tommi Miettinen ei ole lainkaan tyytyväinen siihen, miten Lukon tähtipuolustaja Thomas Gregoire ei saanut pelikieltoa tilanteesta, jossa hän taklasi KalPan Jaakko Lanttaa olkapään ja pään seudulle. Miettinen tylyttää kovin sanoin Liigan kurinpitoa.

Kohua aiheuttanut tapaus nähtiin lauantain ottelun loppuhetkillä. KalPan hyökkääjä Jaakko Lantta kuljetti kiekkoa kohti hyökkäysaluetta. Lantta syötti kiekon siniviivan tuntumassa laitaan, minkä yhteydessä Lukon kultakypärä Thomas Gregoire täräytti häneen voimakkaan taklauksen.

– Silloin kun jääkiekossa syöttää laitaa, niin katse seuraa kiekkoa. Sitten kaveri tulee rististä, kuolleesta kulmasta. (Taklaus) osuu vähän olkapäähän ja sen jälkeen se pamahtaa kovaa päähän. Se on fakta monesta kuvakulmasta katsottuna, KalPan päävalmentaja Tommi Miettinen kertaa jälkikäteen tilannetta.

Tilanne eteni kurinpidon pöydälle. Gregoire vältti kuitenkin pelikiellon.

Video kyseisestä taklauksesta näkyy jutun yläreunasta.

Päätös ei miellyttänyt Miettistä.

– Voiko tätä nätisti sanoa. Kyllähän minä ja me seurana olemme äärettömän pettyneitä tähän. Eihän tuo ratkaisu ole siellä päinkään jos miettii, mitä kauden aikana on tapahtunut ja millaisia pelikieltoja esimerkiksi me olemme saaneet tuollaisista tilanteista. Sanoin pelin jälkeen, että kurinpidon linjaa testataan. Nyt voi viimeistään todeta, että eihän siellä mitään linjaa ole. Eihän tämä ole sinänsä mikään yllätys. Mistä sitä ammattitaitoa yhtäkkiä tulisi, jos sitä ei ole ollut koko kauden aikana, Miettinen murahti.

Miettisen luotsaama KalPa oli alkukaudesta otsikoissa, kun useat kuopiolaisjoukkueen pelaajat saivat pitkiä pelikieltoja päähän kohdistuneista taklauksista. Miettinen totesi tuolloin, ettei hänellä tai pelaajilla ole tietoa siitä, mitä kaukalossa saa tehdä ja mitä ei.

– Kyllähän tässä on törkeä ristiriita vastaaviin tilanteisiin, mistä on pelikieltoa tullut. Siinä, miten asioita tulkitaan, on iso ero siihen, miten me asian näemme, Miettinen totesi.

– Linjaa on ollut vaikea viedä pelaajille kauden aikana, koska ei sitä suomeksi sanottuna tiedä. Nyt mennään niin tilannekohtaisesti. Tosi harmittava juttu meidän Liigan kannalta. Toivottavasti päästäisiin pudotuspelit läpi ilman mitään sen suurempaa kohua, Miettinen jatkaa.

Miettisen edustama KalPa kohtaa puolivälierissä Pelicansin. Sarja käynnistyy perjantaina Lahdessa.

Lue myös:

    Uusimmat