Jukurien maalinikkari puhuu MM-kisojen jälkeisistä juhlista – "Vastassa 60 000 ihmistä"

Jukurien maalintekijä Oskars Batna kertoo Latvian MM-pronssijuhlista: "Vastassa 60 000 ihmistä" 1:52
Jukurien maalintekijä Oskars Batna kertoo Latvian MM-pronssijuhlista: "Vastassa 60 000 ihmistä."

Mikkelin Jukurien miesten jääkiekkoliigan joukkueessa ei ole ainakaan kauden aluksi yhtään mikkeliläiskasvattia, mutta kauden avausottelussa roolia otti latvialaiskolossin lisäksi mikkeliläisin jukuri.

Savonlinnan Pallokerhon kasvatti Jesper Piitulainen, 32, on ollut ainoana pelaajana mukana koko Jukurien liigahistorian syksystä 2016 asti. Nelosketjun laidalla pelaava Piitulainen sai syöttöpisteen molemmasta avauserän maalista, joilla Jukurit karkasi 4–1-voittoon KooKoosta.

Avauserän maalit iski Oskars Batna, 28, joka teki viime kaudella vain neljä maalia, mutta juhli kauden päätteeksi Latvian maajoukkueessa MM-pronssia.

– Riiassa meitä oli kisojen jälkeen vastassa 60 000 ihmistä. Muutama viikko meni juhliessa, Batna naurahti.

Kuuntele ylälaidan videolta, mitä Batna kertoo MM-pronssijuhlista.

Muu pelitapahtuma: Jukurit - KooKoo 1:08
Näin Oskars Batna sivalsi ottelun avausmaalin – Jesper Piitulainen mukana alustamassa.

Muu pelitapahtuma: Jukurit - KooKoo 1:13
Batna löysi illan toisessa osumassaan tilaa Nick Malikin längistä – Piitulainen jälleen esityössä.

Seitsemästä liigakaudesta Jukureissa Piitulainen on ollut kuuden vuoden ajan kapteenistossa. Hänen lisäkseen kotimaakunnasta Etelä-Savosta Jukurien pelaajista on lähtöisin vain rantasalmelainen Jarkko Immonen, 41, joka pelasi keskiviikkona jo 311. peräkkäisen Liigan runkosarjaottelunsa.

– Loukkaantumisen takia olin viimeksi poissa Kazanissa (KHL:ssä) 2013. Venäläislääkäri sanoi silloin, että yksi huilipeli riittää aivotärähdyksessä. Sveitsissä olin pelin sivussa pojan syntymän ja merkityksettömän pelin ulkomaalaisten kierrätyksen takia, Immonen muisteli.

Lue myös:

    Uusimmat