Slush perutaan koronaepidemian takia – tapahtuma olisi ollut vasta marraskuussa

11:44
Suomalaistutkijoilta huonoja uutisia: Yskäisyn levittämät pisarat selviävät ilmassa jopa minuutteja – turvaväliin ei voi luottaa.

Kasvuyritysten kohtaamispaikaksi noussut Slush peruu marraskuulle suunnitellun tapahtumansa Helsingin Messukeskuksessa koronaviruksen takia.

Slush ilmoittaa, että keskittyy tänä vuonna kehittämään yrittäjäkoulutusohjelma Slush Academya ja hakemaan muita keinoja tukea kasvuyrittäjyyttä vaikeiden aikojen yli.

Monia tältä vuodelta koronan takia peruttuja tapahtumia on päätetty järjestää verkossa tai virtuaalisesti. Toimitusjohtaja Miika Huttunen sanoo STT:lle, ettei tämä vaihtoehto ole Slushin osalta poissuljettu.

– Myöskään ihan fyysisessä maailmassa järjestettävä tapahtuma, eri brändillä ja pienemmässä koossa, ei ole poissuljettu. Se edellyttää sitä, että tapahtuma on turvallista järjestää.

Slush 2020 -tapahtuma oli tarkoitus järjestää 19. – 20. marraskuuta. Päätapahtuman noin 25  000 osallistujista yli puolet on tullut Helsinkiin ulkomailta.

Myöhempi peruminen olisi käynyt kalliimmaksi

Huttunen sanoo perumispäätöksen olleen vaikea. Siihen vaikutti huoli, että tapahtuma jouduttaisiin lopulta kuitenkin perumaan lähempänä marraskuuta, jolloin kustannukset olisivat nousseet suuremmiksi.

– Jos olisimme joutuneet perumaan 25  000 hengen pääpahtumamme lähempänä marraskuuta, taloudelliset seuraukset olisivat olleet merkittävät paitsi Slushille, mutta myös kumppaneillemme, alihankkijoillemme sekä kaikille tapahtuman osallistujille, Huttunen sanoo tiedotteessa.

Tarkoitus on järjestää Slushin päätapahtuma seuraavan kerran vuoden 2021 lopulla. Slushin omistaa voittoa tavoittelematon Startup-säätiö.

Päätapahtuman perumisen johdosta Slush aikoo keskittyä löytämään uusia tapoja auttaa koronaviruspandemian kanssa kamppailevia yrittäjiä.

– En tiedä vielä miten me voimme täyttää sen aukon, mutta sen me pyrimme tietysti tekemään, Huttunen lupasi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja