Slovakia iski neljä maalia viiteen minuuttiin - haastaa Suomen

Slovakia suoritti ilmiömäisen nousun Sveitsiä vastaan jääkiekon nuorten MM-kisoissa. Slovakia voitti ottelun 6-4 ja etenee puolivälieriin Suomea vastaan.

Sveitsi johti ottelua 4-2, mutta slovakit pistivät kolmannessa erässä tuulemaan ja takoivat viidessä minuutissa neljä maalia Sveitsin verkkoon.

- Tämä voitto on pienelle maallemme loistava saavutus. Menemme nyt seuraavalle kierrokselle, ja kaikki tästä eteenpäin on bonusta, sanoi Slovakian valmentaja Ernest Bokros.

Slovakian sankari oli Matus Chovan, joka ei ollut saanut turnauksessa maaliakaan aikaiseksi, mutta viimeisteli Sveitsin maaliin kolme häkkiä.

- Olemme tyytyväisiä tähän voittoon. Tämä on hyvä tapa aloittaa uusi vuosi. Sain kolme maalia, mutta se ei ole tärkeää. Tärkeää on, että pääsimme jatkoon, se oli tavoitteemme, Chovan sanoi.

Slovakian pelaajat ottivat todella ilon irti voitosta. He hyppivät jäällä riemuissaan ja osalla oli jopa silmät kosteana liikutuksesta. Sveitsin leirissä tippuminen karsintasarjaan veti vakavaksi.

- Pelasimme pelokkaasti ja lopetimme luistelun. Se oli myös psykologista, teimme asioita, joita normaalisti emme tee. Slovakeilla oli paljon enemmän energiaa lopussa, sanoi Sveitsin päävalmentaja Manuele Celio.

Slovakia oli lohkonsa kolmonen voitettuaan Sveitsin lisäksi Latvian 3-1. Ruotsille joukkue hävisi 1-9 ja Venäjälle 1-3.

Suomi kohtaa Slovakian maanantaina 2. tammikuuta. CANAL+ ja Katsomo.fi esittävät ottelun suorana kello 23.55 alkaen! Katso kaikkien otteluiden lähetysajat tästä!

Nuorten MM-kisojen viime yön tulokset:

Lohko A:
Slovakia - Sveitsi 6-4
Venäjä - Ruotsi 3-4ja.

Lohko B:
Kanada - USA 3-2
Suomi - Tshekki 4-0

Lue myös:

    Uusimmat