Skandaali olympialaisten mäkikisassa! Mitalisuosikki toisensa jälkeen hylättiin, jättiyllättäjä pronssille – "Emme ole varmaan koskaan kokeneet tällaista"

Tällainen on suomalaisten alkava olympiaviikko 5:37
Nyrhinen ja Karvonen: tällainen on suomalaisten alkava olympiaviikko

Pekingissä tänään maanantaina käydystä mäkihypyn sekajoukkuekilpailusta muodostui skandaali.

Kilpailuun osallistui kaikkiaan kymmenen maata, ja niistä peräti neljän kohdalla yksittäisen urheilijan suoritus hylättiin. Norjan joukkueessa hylättiin kaksikin urheilijaa.

Ensimmäisellä kierroksella toisten hyppääjien aikaan tuli tieto, että Japanin Sara Takanashin hyppy oli hylätty vääränlaisen hyppypuvun takia. Japani oli ennakkoon yksi mitalisuosikeista. Takanashi poistui mäkimontusta kyyneleet silmissä.

Ensimmäisen kierroksen aikana ilmoitettiin vielä Itävallan Daniela Iraschko Stolzin ja Saksan Katharina Althausin suoritusten hylkäämisestä niin ikään hyppypuvun takia.

Toisella kierroksella hyppypuvusta johtuneen hylkäyksen kohteeksi joutuivat mitalisijassa kiinni olleen Norjan Anna Odine Ström ja Silje Opseth.

– Mikä parodia tästä onkaan tullut, norjalaisille tv-katsojille kisatapahtumia tulkinnut Jörgen Klem taivasteli VG:n mukaan.

Pekingistä pois jäänyt neljän vuoden takainen olympiavoittaja Maren Lundby on hänkin ihmeissään.

– Tämä on yllättävää, ja mieleen tulee, onko nyt keksitty jotain uutta. Ehkä joku on löytänyt fiksun ratkaisun, joka ei loppujen lopuksi olekaan sääntöjen mukainen. Tämä on vain spekulaatiota, Lundby sanoi VG:lle.

– On todella erikoista, että kolme suurinta mäkihyppymaata kokevat hylkäyksen samana päivänä. Emme ole varmaan koskaan kokeneet tällaista.

Sekajoukkuemäen olympiakultaa voitti Slovenia ennen Venäjää ja jättiyllättäjä Kanadaa. Japani jäi Takanashin avauskierroksen hylkäyksestä huolimatta vain reilun kahdeksan pisteen päähän mitalista.

Itävalta jäi viidenneksi, Norja kahdeksanneksi. Saksa karsiutui toiselta kierrokselta oltuaan avauskierroksen päätteeksi yhdeksäs.

– Tulosluettelo näyttää todella erikoiselta, Norjan yleisradioyhtiön NRK:n asiantuntijana toimiva ex-hyppääjä Andreas Jacobsen summasi.

Lue myös:

    Uusimmat