Skandaali! Englantilaisseuran pelaajien epäillään solvanneen EM-finaalissa epäonnistuneita tähtiä

4:36
Tulosruudun kattava raportti dramaattisen EM-finaalin huippuhetkistä, fanimellakoista Lontoossa ja italialaiskannattajien mestaruustunnelmista.

Englantilainen jalkapalloseura Portsmouth tutkii epäilyjä, joiden mukaan osa sen alle 18-vuotiaiden joukkueen jäsenistä olisi solvannut rasistisesti EM-finaalin rangaistuspotkukilpailussa epäonnistuneita Englannin pelaajia. 

Finaalitappion kokeneiden englantilaispelaajien Marcus Rashfordin, Jadon Sanchon ja Bukayo Sakan kohtaama rasismi on noussut isoksi puheenaiheeksi EM-finaalin jälkeen. Kolmikko epäonnistui omissa rankkariyrityksissään, kun Italia kukisti Englannin loppuottelussa Wembleylla

Sosiaalisessa mediassa on kiertänyt kuvia Snapchat-viesteistä, joissa Rashfordia, Sanchoa ja Sakaa herjataan rasistisesti. Kyseisten kirjoitusten uskotaan olevan Portsmouthin akatemiajoukkueen sisäisestä ryhmäkeskustelusta. 

Ykkösliigassa pelaava Portsmouth tiedotti keskiviikkona, että se on tietoinen viesteistä ja niihin liittyvistä epäilyistä. 

– Kyseiset viestit ovat syrjiviä. Seura on aloittanut välittömän tutkinnan ja tiedottaa asiasta, kun se on suoritettu. 

– Seuramme tuomitsee voimakkaasti rasismin ja on sitoutunut kitkemään kaikenlaisen syrjinnän. Sille ei ole sijaa pelissämme eikä yhteiskunnassamme. 

Myös Englannin jalkapalloliitto on osoittanut tukensa solvatuille pelaajille. Poliisi pidätti tiistaina 50-vuotiaan miehen, joka oli kirjoittanut Twitterissä rasistisia viestejä Rashfordista. 

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja