Mainos

SK: Huhtasaari ei menetä maisterin titteliään, vaikka kiistelty gradu hylättäisiin

16:01

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari ei voi menettää maisterin tutkintoaan, vaikka hänen todettaisiinkin syyllistyneen plagiointiin, eli luvattomaan kopioimiseen. Asiasta kertoo Suomen Kuvalehti.

Kohu plagiointisyytöksistä alkoi Huhtasaaren oltua presidenttiehdokkaana.

Huhtasaaren tutkintoa ei voida hylätä, koska sen myöntämisestä on kulunut jo 15 vuotta. Tutkinnon myöntämisen kaltaisia hallinnollisia päätöksiä ei voida perua, jos niistä on kulunut yli viisi vuotta.

Tämän jälkeen peruminen edellyttäisi erityisen painavia syitä. Tällaisia ovat merkittävä taloudellinen vahinko tai huomattava aineeton haitta.

Ylen tekemän selvityksen mukaan jopa 30 prosenttia Huhtasaaren pro gradu -tutkielmasta on kopioitu muista lähteistä ilman lähdeviitettä. Vilpin määrä voi johtaa jopa gradun hylkäämiseen.

Huhtasaari on ilmoittanut pitävänsä graduunsa liittyviä selvityksiä poliittisena ajojahtina. Hän kiistää plagioinnin ja katsoo viittaamiskäytäntöjen tiukentuneen 15 vuodessa. Lisäksi hän sanoo Suomen Kuvalehdelle, että hänen gradunsa tarkastajien olisi pitänyt huomioida virheet.

Plagiointi on puheenaiheena tämän tästä politiikan kentällä. Ohessa Melania Trumpin puhe, jota syytettiin Michelle Obaman puheen kopioksi.

1:53

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja