SJK on tekemässä kovan ratkaisun valmentajansa kanssa – näin kommentoi seurapomo

Seinäjoen Jalkapallokerhoa valmentavan Jani Honkavaaran pesti on katkolla. MTV Urheilun tietojen mukaan seura ei ole käyttämässä optiotaan kolmannesta kaudesta.

SJK:ta toista kauttaan luotsaavan Honkavaaran päävalmentajasopimus seurassa on katkolla, ja 2+1-mallisen sopimuspaperin optio kolmannesta vuodesta on seuran käsissä.

Kaudella 2019 Suomen mestaruuden Kuopion Palloseurassa voittanut Honkavaara on saanut kotikaupunkinsa seuran vaikean alkukauden jälkeen kelvolliseen iskuun. Joukkue on Veikkausliigassa tällä hetkellä kolmantena.

Koronatilanteen takia keskeytetyllä viime kaudella SJK jäi Honkavaaran alaisuudessa seitsemänneksi.

– Olemme päättäneet siirtää päätöksen ensi kauden päävalmentajasta myöhemmäksi. Katsotaan, miten asiat kehittyvät, MTV Urheilun tavoittama SJK:n pääomistaja ja puheenjohtaja Raimo Sarajärvi myöntää.

Sarajärvi ei kuitenkaan vahvista MTV Urheilun tietoa, jonka mukaan Honkavaara ei ole saamassa jatkopestiä.

– Päätös tehdään vasta lähempänä kauden loppua, ja tästä on kerrottu myös valmentajalle, Sarajärvi kommentoi.

Kausi vedenjakajalla

SJK on tällä hetkellä kuuden pisteen päässä toisena olevasta Kuopion Palloseurasta, mutta on pelannut yhden ottelun vähemmän kuin Simo Valakarin luotsaama savolaisjoukkue. HJK vaikuttaa menevän liigakärjessä menojaan.

Honkavaaran SJK on kerännyt 16 ottelusta yhteensä 30 pistettä. Saldo on kelpo etenkin siihen nähden, että seinäjokiset eivät ole onnistuneet parhaalla mahdollisella tavalla muita Veikkausliigan top kuusi -joukkueita vastaan.

Kuudessa ottelussa muita kärkijoukkueita vastaan SJK on pelannut kaksi tasapeliä ja saanut siten vain kaksi pistettä, kun jaossa on ollut 18 pistettä. Saldo ei ole lupauksia herättävä, sillä syksyllä alkavassa ylemmässä loppusarjassa pelataan vain kärkikuusikon kesken.

– Sanotaanko, että se saldo ei tilastona vakuuta. Nyt on aika lunastaa odotuksia myös näitä joukkueita vastaan, Sarajärvi kommentoi.

Sarajärvi kuvailee SJK:n kauden olevan tällä hetkellä vedenjakajalla. Joukkueen ennen kautta asetettu minimitavoite on yltää europaikkaan oikeuttavalle sijalle.

– Nyt ruvetaan ottamaan joukkueesta mittaa, onko se europaikan tai mitalin arvoinen.

– Pidemmällä aikajänteellä näillä resursseilla pitäisi pystyä pelaamaan mitaleista ja mestaruudesta joka vuosi, Sarajärvi tuumaa.

Sarajärven mukaan SJK:n pelaajistoon ei ole tulossa muutoksia loppukaudella.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja