Sivulliset kuvasivat, kun 60-vuotias mies pahoinpideltiin kuolettavasti Järvenpään keskustassa – tappajaksi epäilty mies ei muista tapahtumista mitään

Järvenpään tappajaksi epäilty mies ei muista viikonloppuna tapahtuneesta kuusikymppisen miehen kuolemaan johtaneesta pahoinpitelystä mitään, poliisi kertoo.

Miehen epäillään lyöneen ja potkineen noin 60-vuotiasta miestä Järvenpään keskustassa viime lauantai-iltana. Uhri sai tilanteessa vakavia vammoja, ja kuoli myöhemmin sairaalassa.

Sunnuntaina poliisi julkaisi tekijäksi epäillyn miehen kuvan ja pyysi apua tämän tunnistamisessa. Maanantaina mies ilmoittautui poliisille itse.

Tapauksen tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Mikko Minkkisen mukaan mies oli päätynyt ratkaisuun nähtyään kuvansa lehdessä. Kuulusteluissa hän ei ole kuitenkaan tapahtuneesta juurikaan puhunut.

– Hän ei muista tapahtumista mitään, Minkkinen sanoo.

Minkkinen ei ota kantaa siihen, onko mies ollut tapahtuma-aikaan esimerkiksi humalassa.

– En lähde näitä nyt kommentoimaan.

Miehet tuskin tunsivat

Väkivallan syyt ovat toistaiseksi hämärän peitossa. Poliisi pitää todennäköisenä, että miehet eivät tunteneet toisiaan entuudestaan.

– Näitä tässä nyt selvitellään, tapahtumiin liittyviä syitä.

– Harvoinhan näihin väkivallantekoihin mitään järkeviä selityksiä on. Huonoja selityksiä vain.

Minkkisen mukaan poliisi jatkaa tapauksen esitutkintaa kuulusteluilla. Pahoinpitelyllä oli useita silminnäkijöitä, joista osa tallensi tapahtumia kameralla.

Poliisilla on käytössään myös lähialueiden valvontakameroiden kuvaa.

– Sitä kautta yritämme saada tapahtumiin selkeyttä, Minkkinen sanoo.

Poliisi tutkii tapausta rikosnimikkeellä tappo.  

Lue myös:

    Uusimmat