Sitruunamarinoitu kokonainen broileri ja ratatouille

Broileri

  • 1 kokonainen broileri
  • marinadi:
  • 1 dl öljyä
  • 2-3 rkl hunajaa
  • 2 sitruunaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 ruukku basilikaa

Ratatouille

  • 2 paprikaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 munakoiso
  • 2 sipulia
  • 1 prk kokonaisia säilöttyjä tomaatteja
  • 1 valkosipuli

Sekoita öljyyn hunaja, yhden sitruunan raastettu kuori ja mehu sekä pari oksaa hienonnettua basilikaa. Hiero kanan sisälle suolaa ja mustapippuria. Leikkaa toinen sitruuna viipaleiksi ja täytä kana niillä sekä lopuilla basilikan oksilla. Sido broilerin siivet ja koivet kiinni ja sivele marinadi sen pintaan. Anna maustua hetki. Leikkaa vihannekset reiluiksi paloiksi ja pyöräytä ne nopeasti kuumalla pannulla oliiviöljyssä. Mausta vihannekset suolalla ja pippurilla. Nostele ne uunivuoan reunoille. Mausta myös broilerin pinta suolalla ja pippurilla ja nosta broileri uunivuokaan ratatouille- vihannesten keskelle. Pirskottele loput marinadista vihannesten päälle ja kypsennä broileria ja vihanneksia 200 asteisessa uunissa 45-60 minuuttia. Testaa kypsyyttä pistämällä terävällä veitsen kärjellä koipien paksuimpaan kohtaan. Kun ulos tuleva neste on kirkasta, liha on kypsää.

Reseptit: Henri Alén / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat