Sisustustauluilla ilmettä kotiin

Sisustustauluilla saa helposti uutta ilmettä ja väriä kodin sisustukseen. Sisustuksen piristämisen lisäksi tauluilla voi tehostaa tai korostaa kodin parhaita puolia.

Sisustustaulujen avulla on helppo muuttaa asunnon yleisilmettä. Taulut voivat olla joko maalauksia, julisteita, valokuvasuurennoksia tai esimerkiksi mielenkiintoisia kollaaseja. Kuvan ei aina tarvitse olla selkeästi esittävä. Abstrakti väreistä ja muodoista koostuva sommitelma herättää katsojassa enemmän ajatuksia, ja sillä saadaan luotua esimerkiksi hieman salaperäistä tunnelmaa.

Tehokkaita tunnelman luojia

Sisustustauluja voi ostaa useista eri liikkeistä, ja aihealueita on lähes rajaton määrä. Muun muassa maisema-, ja luontoaiheiset kuvat ovat hyvin suosittuja aiheita. Valintaa tehtäessä on hyvä miettiä kodin yleisilmettä, värimaailmaa sekä tyylisuuntia. Hyvin pelkistettyyn kotiin sopivat sekä rauhalliset että räväkämmätkin taideteokset.

Hillitymmät ja rauhoittavat sisustustaulut sopivat ennen kaikkea kotiin, jossa on runsain mitoin yksityiskohtia, tavaraa sekä vahvoja värejä. Tämän kaltaisissa kodeissa rauhallisilla sisustustauluilla voidaan tasapainottaa muuten levotonta kokonaisuutta. Sisustustauluilla voi ennen kaikkea luoda helposti erilaisia tunnelmia sekä tehostaa kodin valittuja tyylisuuntia.

Värejä ja yksityiskohtia

Kodin värimaailmalla on vahva vaikutuksensa sisustustaulujen valintaan. Taulujen värimaailmojen tulisi sopia kodin muihin väreihin, jotta yleisvaikutelmasta tulisi mahdollisimman tasapainoinen.

Väreillä on tunnetusti vaikutuksensa ihmisen tunnetiloihin. Lämpöiset värit, kuten punainen, keltainen sekä oranssi herättävät positiivisia tunteita ja luovat samalla lämpimän vaikutelman. Vastaavasti kylmät värit rauhoittavat ja sopivat esimerkiksi makuuhuoneeseen luomaan rauhallista tunnelmaa.

Lastenhuoneen sisustustauluissa saa huoneen imagolle sopivasti leikitellä niin väreillä kuin muodoillakin. Lastenhuoneen tauluissa värit saavat olla jopa ristiriidassa keskenään, kunhan ovat muuten tyylillisesti yhteneväisiä.

Elämän tähtihetketkiä

Erilaiset sisustustaulut ovat alati kasvavassa suosiossa. Etenkin omien kuvien käyttö on yleistynyt. Parhaaksi valitsemansa kuvat voi yksinkertaisesti lähettää sisustustauluja tekevään liikkeeseen, ja siellä valmistetaan digitaalisista kuvatiedostoista näyttäviä julistetauluja. Taulut voivat olla joko valokuvapaperille tai esimerkiksi kankaalle painettuja. Muun muassa lastenhuoneen sisustuksesta saa veikeän, kun seinille asettelee lapsen omista kuvista valmistettuja sisustustauluja.

Valokuvista valmistetut sisustustaulut kertovat kodin asukkaasta ja tämän elämä. Tauluissa saattaa esiintyä perheenjäseniä tai heille läheisiä ihmisiä. Aiheina voi hyvin olla myös kesämökin rantamaisema tai vaikkapa ulkomaanmatkalla tallennettu merkityksellinen hetki. Omista kuvista valmistetut sisustustaulut ovat yksilöllisiä ja monin tavoin sielukkaita taideteoksia, joihin kuhunkin on tallennettu pala tärkeää hetkeä.

Teksti: Johanna Tamminen / Mediafocus
Kuvat: Ikea, SipoArt ja Decoa

Lue myös:

    Uusimmat