Mainos

Sisusta vuodenajan mukaan

Kevätaurinko, kesän kukat ja syksyn pitkät varjot heijastuvat sisustukseen, ja kodin ilme muuttuu luonnon rytmiä seuraillen vuodenaikojen mukaan.

Kevätaurinko innostaa

Kevätauringon pilkahdukset innostavat sisustajan ikkunanpesuun ja verhoja vaihtamaan. Aurinko on täällä taas! Kevään sisustuspuuhia ovat tietenkin myös kukkamultien vaihto, pääsiäiskoristelut ja valon vastaanottaminen kodin värejä keventämällä. Talven tummat muuttuvat kevään pastelleiksi ja karamelliväreiksi. Pääsiäisen aikaan ikkunoille ilmestyvät tulppaanit, narsissit ja pirteät rairuohokoristeet.

Kesän vehreyttä

Kesä on ulkoilmaelämän aikaa, jolloin sisustaja siirtyy pihalle, puutarhaan ja parvekkeelle. Tällöin keskitytään nauttimaan lämpimistä ja pitkistä päivistä.

Sisään tuodaan luonnonkukkia ja kesän vehreys ja runsaus saa näkyä sisustuksessakin. Olohuone siirtyy terassille ja keittiö muuttaa grillikatokseen. Ikkunat saavat jäädä auki.

Kesä on askartelijan aikaa: valoisina iltoina on mukava puuhailla erilaisia kodin pikkuremontteja tai sisustajan ikuisia tuunausprojekteja. Mökinomistaja unohtaa kesäksi varsinaisen kotinsa ja kiinnostuu vain mökin remontista tai uusista verhoista ja pöytäliinoista. Kesän väri on keltainen!

Syksyllä kaivataan lämpöä

Syksyn hämärtyessä ja ilmojen viiletessä koti kaipaa lämpöä ja pehmeyttä, suojaa syksyn sateilta ja kuralta. On myös aika kiinnittää huomiota asunnon valaistukseen. Hyvä valaistus pitää kodin viihtyisänä ja mielen pirteänä. Jos podet taipumusta kaamosmasennukseen, hanki hyvissä ajoin kirkasvalolamppu!

Kynttilät ja lyhdyt ovat erottamaton osa syyskauden sisustusta. Niillä luodaan hämyisiä tunnelmia pimeneviin iltoihin. Syksyn myötä kodin värit muuttuvat taas tummemmiksi ja materiaalit muhkeammiksi, kun kodista halutaan rakentaa pehmoinen pesäpaikka viimaa ja vettä vastaan.

Punainen joulu

Talvista sisustusta leimaa joulunaika, johon aletaan valmistautua jo hyvissä ajoin etukäteen. Marraskuun aikana lähes joka kotiin ilmestyvät joulun värit – päällimmäisenä tietenkin tontunpunainen.

Kausikukat ja perinteiset jouluteemat enkeleineen ja kuusinen hallitsevat sisustusta vuodenvaihteen yli. Lumi ja jää, pohjoisen talviset maisemat näkyvät kodin ilmeessä. Elävä tuli ja kynttilät lämmittävät pakkasessa.

Teksti: Riikka Krenn/Mediafocus

Kuvat: Asko, Finlayson, Huiskula, RTV

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.