Siskonsa traagisesti syksyllä menettänyt norjalaishiihtäjä nousi syvän surun keskeltä MM-mitalistiksi – ”Ajattelen häntä koko ajan”

MM-pronssia naisten sprinttikilpailussa napannut Norjan Mari Eide koki syksyllä suurta surua, kun hänen siskonsa Ida Eide menehtyi traagisesti kesken juoksukilpailun. Nyt miltei puoli vuotta myöhemmin Eiden kaulassa roikkuu pronssinen MM-mitali.

Mari Eide nousi dramaattisten vaiheiden jälkeen mitaleille naisten sprinttifinaalissa, kun hän hiihti komeasti kolmanneksi. Eidella oli sprinttikilpailussa myös rutkasti onnea matkassa, sillä sekä välierässä että finaalissa Eiden kilpakumppanin matka tyssäsi kaatumiseen.

Välierävaiheessa Eide oli lähellä karsiutumista, mutta joukkuetoveri Kristine Stavås Skistadin kaatuminen välierissä siivitti Eiden finaaliin. Eide osoitti tilanteessa upeasti sympaattisuuttaan ryntäämällä välittömästi lohduttamaan nuorta norjalaista. Finaalissa oli Ruotsin Maja Dahlqvistin vuoro kompuroida ja Eide selvitti tiensä upeasti mitaleille.

MM-pronssin taustalla suuri suru

Tie MM-pronssille ei suinkaan ole ollut norjalaiselle helppo. Noin puoli vuotta sitten Eiden sisar Ida menehtyi kesken juoksukilpailun Oslossa. Entisenä huippuhiihtäjänäkin tunnetun Idan kuolema jätti Marille syvät arvet, mikä oli vaikuttaa myös hänen hiihtouraansa.

Mari Eide koki, ettei kykenisi enää koskaan hiihtämään, mutta palasi surutyönsä käsittelyn jälkeen hiihtoladuille. Nyt kova työ palkittiin upeasti MM-pronssilla. Onnistumisen hetkellä Eiden ajatukset kääntyivät välittömästi syksyllä edesmenneeseen sisareen.

– Olen erittäin onnellinen, mutta myös todella liikuttunut.

– Ajattelen häntä koko ajan. Ajattelin häntä kuin ylitin maaliviivan ja lähtölaukauksen hetkellä. Hiihdon aikana mieleni oli tyhjä, mutta hän on aina luonani. Tämä tuntuu niin uskomattomalta kaiken tapahtuneen jälkeen, Eide kertoo norjalaiselle TV2:lle.

Ida-sisko oli Eidelle läpi elämän suuri tuki ja turva. Pronssille yltänyt Mari toivoo, että hänen siskonsa olisi päässyt todistamaan hänen menestystään paikan päällä. Tästä huolimatta Eide tunsi siskonsa tuen kilpailun aikana.

– Vaikka Ida ei ole täällä, minusta tuntui, että hän antoi minulle lisäpotkua, jotta pääsisin palkintokorokkeelle, Eide toteaa.

Eiden ei tarvitse juhlia mitaliaan yksin, sillä hänen perheensä on paikalla kannustamasta häntä. Eide pääseekin jakamaan MM-mitalinsa surun äärellä tarponeen perheensä kanssa.

– Perheeni on täällä kanssani. He ovat tukeneet minua todella paljon viime kuukausien aikana. Se merkitsee minulle paljon.

Lue myös:

    Uusimmat