Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Sisarkateus ajoi Serko Rantasen kokiksi – nykyään Tomi Björckin oikea käsi

Julkaistu 06.01.2017 12:52
Toimittajan kuva
Rebeca Romero

rebeca.romero@mtv.fi

Huippukokki Serko Rantanen voi kiittää ammatinvalinnastaan veljeään, jolle hän halusi näyttää olevansa tätä parempi edes jossakin asiassa.

Turkulainen keittiömestari Serko Rantanen, 30, tunnetaan Suomessa Tomi Björckin oikeana kätenä. Hän pitää huolen muun muassa Brondan, Gajingin ja Farangin kaltaisten ravintoloiden toiminnasta. Vuoden 2017 alusta alkaen mies nähdään myös TV:ssä Kokkisota-ohjelmassa.

– On mahtavaa olla mukana ohjelmassa. Olen sitä sukupolvea, joka on katsonut ohjelmaa ennen kokkikouluun menoa, Rantanen kertoo.

Rantanen pyrki kokkikouluun sisarkateuden vuoksi. Loppujen lopuksi kävikin niin, että ravintola-ala oli mieheltä täysin oikea valinta.

– Minusta tuli kokki, koska halusin olla jossakin asiassa parempi kuin isoveljeni. Hän on aina loistanut liikuntalajeissa, joissa taas minä en ollut niin hyvä. Ajattelin, että en varmaan tule tekemään oikeasti kokin hommia kovin pitkään, mutta toisin kävi, Rantanen sanoo.

MTV Oy, All rights reserved

Hän pyrki ja pääsi työharjoitteluun ravintola Chez Dominiqueen. Nyt Rantanen on työskennellyt alalla jo 13 vuoden ajan.

– Ruoka kiinnosti samoin kuin työnteko. Silloin keittiössä sai painaa pitkää päivää eikä kukaan tullut sanomaan, että lähde vain kotiin.

Rantasta pidetään vaatimattomasti Tomi Björckin oikeana kätenä. Rantanen kantaa titteliä kunnialla.

– Ennen kuin Tomi muuti Australiaan, teimme oikeastaan kaikki työprojektit yhdessä. Teimme paljon töitä yhdessä ja teemme edelleen. Urani kohokohtia ovatkin ehdottomasti Helsingin BW-ravintoloiden avajaiset. Olen nähnyt pääkaupungin ravintolaskenen kehittymisen ja päässyt vaikuttamaankin siihen.

Rantasen mukaan suurin haaste Kokkisodassa on se, että ruokakokonaisuus syntyy spontaanisti eikä mitään ole suunniteltu etukäteen.

– Nyt kaikki on periaatteessa studiovieraan mielikuvituksen varassa. 20 minuutissa ei mitään ihmeitä loihdita, Rantanen muistuttaa. 

Kokkisota alkaa 19.1.2017 MTV3-kanavalla!

Lisää aiheesta:

Huonoilla papereilla huippukokiksi – Eero, Miika ja Ali olivat heikkoja oppilaita koulussa, mutta menestyivät silti: "En olisi ikinä uskonut silloin tarkkiksella..."Henri Alén metsästää edelleen yhtä täydellistä ateriaa – intohimo kokkaamiseen lähti kotitaloustunneilta: "Ruoassa on vapaus"Helena Puolakka teki 18-tuntisia työpäiviä matkalla yhdeksi Suomen arvostetuimmaksi keittiömestariksi – oppi ratkaisevan asian Gordon Ramsayn alaisuudessaTomi Björck ylistää MasterChef-kisaajaa – yllätys heti ensimmäisessä tehtävässä: "Olen erittäin vakuuttunut"Taistelu himoitusta tittelistä alkaa: Kuka näistä 12 kilpailijasta on Suomen seuraava MasterChef? 25 vuotta kahdeksan eri maan tähtiravintoloissa – suomalainen Michelin-kokki keksi huippuravintolansa idean puolivahingossa kotikeittiössään: "Se oli siinä"