Sisäministeri Rantanen: Suljemme itärajan kokonaan

Suomi jatkaa itärajan sulkua 2:15
Suomi jatkaa itärajan sulkua

Itäraja suljetaan jälleen kokonaan, kertoi sisäministeri Mari Rantanen (ps.) eduskunnan kyselytunnilla.

Hallitus sulkee tänään auenneet Vaalimaan ja Niiralan raja-asemat, koska raja-asemille on ilmestynyt tänään yhteensä kymmeniä turvapaikanhakijoita.

Itäraja palaa siis täyssulkuun.

– Ilmiö on [uudelleen] käynnistynyt, ja tulemme sulkemaan rajan kokonaan, Rantanen sanoi eduskunnan täysistunnossa.

Hallituksen ministerit kokoontuvat tekemään päätöksiä kello viiden jälkeen. MTV Uutisten tietojen mukaan tarkoituksena on pitää illan aikana tiedotustilaisuus.

Tiedossa ei ole, onko oikeuskansleri jo ilmaissut hallitukselle jonkinlaisen hyväksyntänsä tämänkertaista rajapäätöstä koskien.

Puolustusministeri Antti Häkkänen (kok.) kommentoi aiemmin tänään MTV Uutisille, että keskeiset ministerit ovat pohtivat jo iltapäivän aikana tilannetta.

– Johtopäätöksiä pitää tehdä aika rivakastikin. Iltapäivän aikana katsomme, mitkä ovat linjaukset. Jos näyttää siltä, että ohjaaminen on oikeasti alkanut, niin kuin nyt merkkejä siitä on, niin raja laitetaan kokonaan kiinni, Häkkänen sanoi.

Oikeuskansleri: Päätökselle rajan sulkemisesta ei oikeudellisia esteitä

Oikeuskanslerin mukaan itärajan raja-asemien tuoreelle sulkupäätökselle ei ole oikeudellisia esteitä. 

Oikeuskanslerin mukaan sisäministeriön on kuitenkin ripeästi selvitettävä konkreettisia lainsäädäntövaihtoehtoja rajanylityspaikkojen väliaikaiselle sulkemiselle ja suojelun hakemisen keskittämiselle, jos hybridivaikuttaminen jatkuu.

Oikeuskanslerin mukaan vaihtoehdot tulee tuoda valtioneuvostolle harkittavaksi ja tarvittaessa eduskunnalle esitettäväksi.

Lue myös:

    Uusimmat