Sisäministeri Orpo: Suomi tarvitsee kipeästi verkkotiedustelulakia

Sisäministeri Petteri Orpo (kok.) pitää Suomen tiedusteluvalmiuksia hyvinä esimerkiksi terroriuhkien estämiseen. Ministerin mielestä suojelupoliisi kuitenkin tarvitsee laajemmat valtuudet verkkotiedusteluun.

Suomi tarvitsee lainsäädännön, jonka avulla voitaisiin tarkkailla myös maan rajat ylittävää tietoliikennettä. Tätä mieltä on sisäministeri Petteri Orpo.

– Lainsäädännön pitäisi mahdollistaa suojelupoliisille se, että he voivat tiedustelutoimintaa myös valtion rajat ylittävässä tietoliikenteessä. Suurimmat uhat tulevat maan rajojen ulkopuolelta ja usein niitä valmistellaan myös verkossa.

Verkkotiedustelusta on käytä tänä vuonna kiivasta keskustelua ja ministeriöt ovat olleet siitä aiemmin jyrkästi eri mieltä.

Orpon mukaan Pariisin terrori-iskut vaikuttavat varmasti myös rajapolitiikkaan koko Euroopassa. Pahimmillaan koko Schengen alue voisi kaatua.

– Jos se (Schengen) kaatuisi, Eurooppaa, johon olemme tottuneet, jossa ihmiset ja tavarat liikkuvat vapaasti maasta toiseen, olisi ainakin väliaikaisesti ohi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja