Sisäministeri Ohisalo väläyttää IS:lle palomies-nimikkeestä luopumista – Palomiesliitosta laimea vastaanotto

Sisäministeri Maria Ohisalo sanoi Ilta-Sanomien haastattelussa, että palomies-nimike voitaisiin muuttaa pelastajaksi. Suomen Palomiesliiton näkemys on, ettei alalla työskentelevillä ole nykyisen palomies-nimikkeen kanssa ongelmaa.

Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) mukaan palomiehistä puhuminen saattaa viestiä naisille, etteivät he ole alalle tervetulleita.

– Jos puhumme ikuisesti vaan palomiehistä se ei välttämättä ole viesti, joka sanoo nuorelle tytölle: olet tervetullut pelastajaksi. Voidaan käyttää pelastaja-termiä, Ohisalo sanoo Ilta-Sanomien haastattelussa.

Suomen Palomiesliiton edunvalvontajohtaja Pasi Jaakkola kommentoi Ilta-Sanomille, ettei liitolla ole palomies-nimikkeeseen virallista kantaa. Hänen mukaansa liitto on järjestänyt nimikeasiasta kyselyn jäsenilleen.

– Epäilen, että mielipiteet ovat aika vahvasti palomies-nimikkeen puolella. Se on vakiintunut nimike, eikä oikein kukaan näe sitä sukupuoliroolikysymyksenä. Käsitykseni on, että niillä naisilla, jotka pelastusalalla työskentelevät, ei ole mitään ongelmaa palomies-nimikkeen kanssa, Jaakkola sanoo.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja