Sisäministeri Ohisalo EIT-tapauksesta MTV:lle: Maahanmuuttoviraston oma selvitys osoitti ongelmia turvapaikkaprosessissa

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) korostaa EIT-tapauksessa, että ministerin tehtävänä ei ole kritisoida tuomioistuinten päätöksiä vaan varmistaa, että viranomaiset toimivat lainmukaisesti. 

– Jos turvapaikkajärjestelmässä on ollut virheitä, ne on täytynyt korjata ja tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun osoitettiin että jonkunlaisia ongelmia prosessissa on ollut, sanoo Ohisalo MTV Uutisille.

Ohisalon mukaan maahanmuuttovirasto on tehnyt turvapaikkaprosessista oman selvityksen, jossa kävi ilmi, että korjattavaa on.

Suomen viime vuonna saama langettava päätös johti palautusten keskeyttämiseen sekä tehtyjen turvapaikkapäätösten tarkistamiseen ja uusien tietojen perusteella oppositiosta on kyseenalaistettu toimien tarpeellisuus.

Keskusrikospoliisi (KRP) tiedotti eilen aloittaneensa esitutkinnan epäillyistä törkeästä petoksesta ja törkeästä väärennöksestä liittyen Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen (EIT) Suomelle antamaan langettavaan päätökseen irakilaisen turvapaikanhakijan palauttamisessa kotimaahansa. KRP:stä vahvistetaan, että langettavaan ratkaisuun vaikuttanut kuolintodistus on Irakin viranomaisten mukaan väärennetty.

Lue myös:

    Uusimmat