Sisäministeri Mikkonen katujengirikoksista: Maahanmuuttajataustaisten nuorten kotouttamisessa on yhä kehitettävää

Sisäministeri Mikkonen katujengirikoksista: Maahanmuuttajataustaisten nuorten kotouttamisessa on yhä kehitettävää 1:45
Aihetta käsiteltiin Seitsemän uutisissa.

Maahanmuuttajataustaisten nuorten kotouttamisessa on yhä kehitettävää, myöntää sisäministeri Krista Mikkonen (vihr.). Mikkonen vastasi opposition tekemään välikysymykseen nuoriso- ja katujengirikollisuuden torjumisesta.

Keskustelu katujengirikollisuudesta sähköisti tänään tunnelman eduskunnassa. Hallitus vastasi opposition välikysymykseen, jossa vaadittiin kovempia otteita jengirikollisuuden torjumiseen.

Valtaosalla katujengeihin kuuluvista nuorista on maahanmuuttajatausta. Sisäministeri Krista Mikkonen myöntää, että kotouttamisessa on yhä tehtävää.

– Maahanmuuttajataustaisten nuorten osuuden korostuminen on huolestuttavaa ja kertoo siitä, että kotoutumisessa ja kotouttamisessa kehitettävää.

"Hallitus ei hahmota tilanteen vakavuutta"

Oppositio jäi kaipaamaan hallituksen välikysymykseen antamasta vastauksesta lisää toimia. 

– Se ei vastaa kysymykseen, ei hahmota tilanteen vakavuutta, ei tunnusta juurisyitä eikä kehtaa myöntää Suomessa ajetun maahanmuuttopoliittisen linjan häämöttävää henkistä ja taloudellista konkurssia, perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra sanoi. 

– On rehellisesti tunnustettava, että katujengi-ilmiö on osaltaan kytköksissä epäonnistumisiin maahanmuutto- ja kotoutumispolitiikassa, kokoomuksen kansanedustaja Marko Kilpi totesi puheenvuorossaan. 

"Oppositio tekee jengirikollisuudesta vaaliteeman"

SDP syyttää oppositiopuolueita jengirikollisuutta koskevien ongelmien muuttamisesta vaaliteemaksi.

– On surullista seurata, kuinka oikeisto-oppositio käyttää joidenkin nuorten pahoinvointia hyväkseen ja pyrkii tekemään siitä vaaliaseen, SDP:n kansanedustaja Heidi Viljanen sanoi puheenvuorossaan. 

Perussuomalaiset esitti hallitukselle epäluottamusta. Eduskunta äänestää asiasta tiistaina.

Lue myös:

    Uusimmat