Sisämaalauksen erikoistekniikat

Kokeile erilaisia maalaustekniikoita!

Kuviopinnoitus:

Kaupasta ostettavalla valmiilla lateksipohjaisella pinnoitteella saadaan elävyyttä niin kattoihin kuin seiniinkin. Katoissa kannattaa käyttää telaa. Seinien kuviointiin voi käyttää telaa, sivellintä, kampaa, varpua, sientä - mitä kotoa ja autotallista sattuu löytymään ja millä syntyy silmää miellyttävää kuviota.

Sabluunamaalaus:

Erilaisia kuvioita sisältäviä paperisabluunoita voi ostaa valmiina tai tehdä itse. Itsevalmistetut pitää lakata ennen maalaamisen aloittamista. Tärkeä apuväline sabluunamaalauksessa on tavallisesta pesusienestä leikattava suikale, joka kierretään ja teipataan rullalle. Sitä käytetään maalin töpöttelyyn sabluunan kuvion läpi, kun sabluuna on ensin teipattu seinään. Pitää varoa käyttämästä liikaa maalia.

Rättikuviointi:

Rättikuviointi tehdään tavallisella pesusienellä, luonnonsienellä tai nimensä mukaisesti rievulla. Sitä varten tarvitaan litra laseraa ja litra tavallista lateksia, jotka sekoitetaan 1:1. Jos värisävy on liian vaalea, sitä voi tummentaa pastavärillä. Kuviointi tehdään pariin kertaan pohjamaalatun pinnan päälle.

Ootraus:

Ootraukseen käytettävä massa sekoitetaan väripigmenteistä, poltetusta terrasta ja sideaineena toimivasta yön yli seisseestä ykkösoluesta. Vellimäinen seos sivellään ootrattavalle pinnalle. Kuvio - esimerkiksi mahongin sydänpuu - tehdään mieluiten vanhalla, kuluneella siveltimellä. Häivytykset tehdään maun mukaan pehmeällä siveltimellä. Lopuksi kuivunut pinta lakataan liuotinpohjaisella lakalla.

Marmorointi:

Marmorointi tehdään hyvin pohjustetulle sileälle pinnalle, joka on viimeksi maalattu alkydimaalilla. Marmorointiin käytetään tavallisia taiteilijaöljyvärejä ja lasuurina tärpätin, serotiinin ja vernissan sekoitusta (1/3 + 1/3 + 1/3). Kun väri on levitetty, sitä ruvetaan rikkomaan luonnonsienellä tai muovipussilla. Kuivunut pinta suonistetaan pienellä pensselillä käsi sopivasti vapisten. Sen jälkeen kuiva pinta lakataan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja