Mainos

Sirkka Hämäläinen: Valuuttakriisin mahdollisuus vähäinen

Suomen Pankin pääjohtaja Sirkka Hämäläinen ei usko, että Euroopan valuutat joutuvat keinottelupaineeseen ennen Emun kolmanteen vaiheeseen siirtymistä. Hämäläisen mukaan valuuttakriisin mahdollisuutta ei voi sulkea täysin pois, mutta kriisin todennäköisyyttä heikentävät EU-maiden pyrkimykset yhdenmukaistaa talouspolitiikkaa Emu-ehtojen mukaisesti.

-Valuuttakeinotteluun ei pitäisi olla suuria mahdollisuuksia, kun EU-maat yhteisin tavoittein pyrkivät rajoittamaan julkisen talouden vajetta ja inflaatiota, Hämäläinen tähdentää tänään Turun Sanomien haastattelussa. Hän muistuttaa lisäksi, että Euroopan talouden perusasiat ovat kunnossa.

Hämäläinen korostaa Turun Sanomissa Suomen Pankin merkitystä, vaikka Suomen liittyminen Emun kolmanteen vaiheeseen siirtäisikin rahapoliittisen päätöksentekovallan Euroopan Keskuspankille EKP:lle.
-Jos Suomi haluaa vaikuttaa EKP:n ratkaisuihin, sen on pystyttävä hyvin valmisteltuihin, keskusteltuihin ja perusteltuihin argumentteihin. Lisäksi on muistettava, että muun muassa rahoitusmarkkinoiden vakaudesta huolehtiminen, rahahuolto ja rahoitustarkastus jäävät edelleen kansallisen tason tehtäviksi, Hämäläinen sanoo.

Omaan ehdokkuuteensa Euroopan Keskuspankin johtokunnan jäseneksi Hämäläinen suhtautuu varovaisesti.
-Ratkaisut tehdään vasta ensi kesänä valtionpäämiesten tasolla. Maa- tai tasa-arvokiintiöitä siellä ei missään tapauksessa ole, Suomen Pankin pääjohtaja tähdentää.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.