Sipuli-pekonipiirakkaa ja omena-sellerisalaattia

Sipuli-pekonipiirakkaa

  • 1 pkt valmista voitaikinaa
  • 6 sipulia
  • 1 pkt pekonia
  • suolaa
  • sokeria/ hunajaa
  • valkopippuria
  • 1-2 tl kuivattua timjamia
  • 2 prk kermaviiliä
  • 3 kananmunaa
  • 1 pss juustoraastetta
  • tilkka öljyä

Kauli voitaikina ohueksi levyksi ja nosta se uunipannuun. Leikkaa sipulit puolirenkaiksi ja suikaloi pekoni. Kuumenna reilunkokoisessa pannussa tai wokissa tilkka öljyä ja ruskista siinä pekonit. Lisää sipulit säädä levyn lämpöä miedommalle ja kuullota ne pehmeiksi. Mausta seos suolalla, pippurilla, sokerilla ja timjamilla. Sekoita kulhossa kermaviili, kananmunat ja juustoraaste. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Levitä sipuli-pekonitäyte pohjalle ja kaada päälle kananmuna-kermaviiliseos. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.

Omena-sellerisalaatti

  • 2 omenaa
  • pala juuriselleriä
  • vihreää salaattia
  • suolaa ja pippuria
  • ripaus sokeria
  • tilkka öljyä
  • ½ sitruunanmehu

Leikkaa omena ja selleri ohuiksi suikaleiksi. Sekoita suikaleiden joukkoon tilkka öljyä ja sitruunamehu. Sekoita ja mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella sokeria. Revi joukkoon muutama lehti vihreää salaattia. Tarjoile piirakan rinnalla.

Reseptit: Teresa Välimäki / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat