Mainos

Sipoossa suuretsintä: Kadonnutta etsitään ruumiskoirien kanssa

Keskusrikospoliisi on käynnistänyt jälleen laajat maastoetsinnät kadonneen Seppo Tapio Tirkkosen ruumiin löytämiseksi. 51-vuotias Tirkkonen katosi jäljettömiin Sipoossa sijaitsevasta kodistaan 7. joulukuuta.

Poliisi on jo pitkään epäillyt, että Tirkkonen on joutunut henkirikoksen uhriksi.

Tirkkosta etsitään tänään Sipoosta sekä kahdesta muusta paikasta, joita poliisi ei kuitenkaan tutkinnallisista syistä halua tarkemmin nimetä. Paikat liittynevät mustaan autoon, jonka Itä-Uudenmaan seudulla poliisi on kaivannut aiemmin tietoa.

- Teemme lähietsintää talon ympäristön lisäksi kahdessa muussa paikassa. Ne liittyvät mahdollisesti siihen, mihin suuntaan Tirkkonen olisi voinut asunnoltaan katoamispäivänä lähteä. Etsinnöissä ovat mukana ruumiskoirat, sanoo rikoskomisario Mika Ihaksinen KRP:stä.

Yksin asuva torikauppias

Eronnut Tirkkonen asui yksin ja oli ammatiltaan torikauppias, myyntituotteenaan vihannekset. Hän oli joulukuussa myymässä omistamaansa taloa, joka sijaitsee sipoolaisella pientaloalueella. Talokauppojen jälkeen hän oli uhonnut lähtevänsä Thaimaahan.

Kiinnostuneiksi ostajiksi ilmaantui 7. joulukuuta kaksi virolaista, nainen ja mies. Katoamisen jälkeen he ovat esittäneet asiakirjoja, joiden mukaan Tirkkonen olisi myynyt heille talonsa katoamispäivänä pilkkahintaan. Tirkkonen ei tuntenut kaksikkoa ennen kauppoja.

Käräjäoikeus vangitsi tammikuussa molemmat epäiltynä törkeästä kiskonnasta. Sittemmin päärikosnimike on vaihtunut murhaksi. Nainen on vapautettu tutkintavankeudesta 16. helmikuuta.

Kummallakaan epäillyllä ei ole taustallaan aiempia henkirikoksia. He ovat olleet jo jonkin aikaa Suomessa ja puhuvat kieltä hyvin.

"Kuin kadonnut maan päältä"

Tirkkosesta on julkaistu etsintäkuulutus myös poliisijärjestö Interpolin sivuilla. Ihaksisen mukaan on kuitenkin vain erittäin pieni todennäköisyys, että Tirkkonen olisi hengissä ja ulkomailla. Hänellä ei ole mukana passiaan, eikä hän ollut hakenut viisumia esimerkiksi Venäjälle, jonne hänen on myös arveltu lähteneen.

- Vaikuttaa siltä, että hän olisi kadonnut maan päältä kokonaan. Tirkkonen on henkilö, joka on ollut paljon yhteydessä eri ihmisiin. Yhtäkkiä hän ei soita, tilejä ei käytetä. Lisäksi hän sairastaa diabetestä.

Maastoetsintöjä johtaa keskusrikospoliisi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.