Mainos

Sipilä vetoaa työmarkkinajärjestöihin ansiosidonnaisen aktiivisemmasta käytöstä

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) vetoaa työmarkkinajärjestöihin, että löydettäisiin malli ansiosidonnaisen päivärahan käyttämiseksi aktiivisemmin palkkatukeen tai yrittäjän starttirahaan.  

Sipilä sanoi keskustan eduskuntaryhmän kesäkokouksessa, että asiasta neuvoteltiin viime talvena työmarkkinajärjestöjen kanssa, mutta silloin siihen ei löydetty mallia. 

– Minä vetoan työmarkkinajärjestöihin, että me pysyttäisiin se tässä yhteydessä löytämään. Tämä on enemmän työnantajapuolesta kiinni kuin työntekijäpuolesta, Sipilä sanoi. 

Keskustan eduskuntaryhmän kesäkokous alkoi tänään Oulussa ja esillä on muun muassa lähestyvä budjettiriihi. Maa hallitus kokoontuu ensi viikolla budjettiriiheen.  

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Kaikkosen mukaan puolueen eduskuntaryhmä on sitoutunut siihen, että tälle vaalikaudelle sovitut neljän miljardin euron säästöt toteutetaan kokonaisuudessaan.

Kesäkokouksessa puhuneen Kaikkosen mielestä kyse on talouspolitiikan uskottavuudesta. Hänestä yksittäisiä päätöksiä voidaan yhdessä sopimalla muuttaa, jos parempia ratkaisuja löytyy. Kaikkosen mukaan kokonaisuudesta on kuitenkin pidettävä kiinni.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.