Mainos

Sipilä Uutisextrassa: Palkkamaltista voidaan tinkiä, jos löytyy vaihtoehto

13:41

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan hallitus on valmis tarvittaessa täydentämään työmarkkinajärjestöjen ehdotuksia.

Pääministeri Juha Sipilän mukaan hallituksen tavoittelema kilpailukyvyn parantaminen voidaan toteuttaa hallituksen ja työmarkkinajärjestöjen yhteisesti sopimalla paketilla.

– Voidaan sopia yhdistelmä, jossa osa tulee meidän keinoista ja osa työmarkkinajärjestöjen keinoista, kunhan vain päästään eteenpäin niin kuin on suunniteltu, Sipilä sanoo MTV:n Uutisextra-ohjelman haastattelussa.

Sipilän mukaan myös niin sanotusta 5+5-mallista voidaan joustaa. Hallitus on aiemmin esittänyt, että yksikkötyökustannuksia pitää alentaa viisi prosenttia, ja toinen viisi prosenttia on saavutettava palkkamaltilla.

– Jos se löytyy sillä tavalla, että tehdään kuusi prosenttia kilpailukykytoimilla ja neljä prosenttia palkkamaltilla, niin se on täysin mahdollista esimerkiksi näin, Sipilä sanoo.

Hallitus odottaa työmarkkinajärjestöiltä ehdotuksia siitä, miten hallituksen esittämät, kilpailukyvyn parantamiseen tähtäävät toimet voitaisiin korvata. Hallitus on esittänyt muun muassa lomarahojen leikkaamista ja kahden arkipyhän muuttamista palkattomiksi.

“Helppo huudella sivusta”

Hallituksen aiemmin esittämät sunnuntai- ja ylityökorvausten leikkaukset vedettiin pois rajun julkisen vastustuksen vuoksi.

Myös lomarahauudistuksesta syntyi sotku, kun kävi ilmi, ettei hallituksella ollut päätöstä tehdessään käsitystä siitä, kuinka montaa palkansaajaa uudistus koskee.

Uutisextra-ohjelman haastattelussa pääministeri Sipilä torjuu kritiikin hutiloinnista uudistusten valmistelussa.

– Me ilmoitimme etukäteen, että tavoitteista pidämme kiinni ja keinovalikoimaa voidaan vaihtaa. Tässä on hirveän helppo olla sivustahuutelijoiden kerhossa, Sipilä sanoo.Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.