Sipilä: Tänään on saatava valmista – kyse muustakin kuin alueiden määrästä

Pääministeri Juha Sipilä tunnustaa, että hallituksen kaatumisen partaalle ajanut sote-kriisi ei ole pelkästään kinaa sote-alueiden lukumäärästä.

– Tässähän ei ole kysymys ainoastaan alueiden lukumäärästä, vaan tämä on vähän laajempi asia, mikä kilpistyy ja kulminoituu nyt sitten tähän.

Sipilän mukaan seuraavaksi neuvottelut jatkuvat, kun kaikkien eduskuntaryhmien kokoukset ovat päätöksessään ja tiedetään liikkumavara.

– Liikkumavaran pohjalta katsotaan sitten taas mahdollista kompromissia, Sipilä sanoo.

Sipilän mukaan nyt hallituspuolueiden kesken täytyy käydä syviä keskusteluja siitä, miten kyetään hallitsemaan suuria kokonaisuuksia. Esimerkkinä pääministeri käyttää talouden uudistuksia.

– Näitä uudistuksia on jappastu vuosikausia, helppoa ei ole ollut muillakaan. Mutta nyt tällä hallituksella on erityinen paine saada tehtyä, mitä on sovittu.

Sipilän mukaan sote-ratkaisujen takaraja on tänään.

– Aamusta on venytty kompromissin tekemiseen. Kuvittelin, että pystyn tekemään sen aamupäivällä, mutta en tiedä vielä mihin saakka venymää löytyy ryhmissä. Kun se tiedetään, on kompromissiesityksen paikka. Sitä siis ei ole, vaikka toisin on jossain väitetty.

Sipilä sanoo tiukasti, että tänään on löydyttävä ratkaisu sote-periaatteisiin.

 

Pääministeri muistuttaa, että tehtyyn esitykseen voi tulla vielä muutoksia ja täydellisen valmiiseen menee vielä aikaa.

Lue myös:

    Uusimmat