Mainos

Sipilä Ylelle: Suomi on nyt äärirajoilla

Suomeen saapuvien turvapaikanhakijoiden määrän kestävä taso voisi olla noin 10 000 vuodessa, sanoo pääministeri Juha Sipilä (kesk.) Ylen pääministerin haastattelutunnilla.

Sipilän mukaan Suomi on tällä hetkellä turvapaikanhakijatilanteen takia äärirajoilla. Hänen mukaansa Suomen turvapaikanhakijatilanne on saatu kuitenkin järjestykseen ja Suomeen saapuvien turvapaikanhakijoiden määrä laskuun. Sisäministeriö on arvioinut, että Suomeen saapuu tänä vuonna 30-35 000 turvapaikanhakijaa. Aiempi ennuste oli 50 000 turvapaikanhakijaa vuodessa. Määrä on silti kymmenkertainen viime vuoteen verrattuna. 

Sipilän mukaan olisikin tärkeää, että turvapaikanhakijat saataisiin mahdollisimman nopeasti töihin, sillä sitä nopeammin he myös kotoutuisivat Suomeen. Vaikka alkuvaiheessa turvapaikanhakijat aiheuttavat yhteiskunnalle kustannuksia, Sipilä muistuttaa, että myöhemmin maahanmuutolla voidaan paikata kestävyysvajetta.

– Kotouttamisen lähtökohtana on se, että maahanmuuttajat alkavat kantamaan vastuutaan yhteiskunnan kehittämisestä, Sipilä sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.