Stubb esittelee laskelmat: turvapaikanhakijoista Suomelle satojen miljoonien lisälasku

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) esitteli tänään medialle laskelmia turvapaikanhakijoiden aiheuttamista kuluista. Jos tulijamäärä pysyy korkeana, lisäkustannukset nousevat satoihin miljooniin.

Suomelle voi tulla suuresta turvapaikanhakijoiden määrästä mojova lisälasku. Mikäli maahan tulee tänä vuonna 15 000 turvapaikanhakijaa, lisäkulut nousevat yli sataan miljoonaan euroon, valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) sanoo.

– Jos meille tulee 15 000 turvapaikanhakijaa vuodessa, ensi vuoden lisäkustannus on noin 114 miljoonaa euroa. Ja vuoden 2019 tasossa pyöritään siinä 320 miljoonassa eurossa.

Kehuja hallituskumppanille

Stubbin mukaan kuluja katetaan muun muassa solidaarisuusveron avulla. Ministerin mukaan tärkeintä nykytilanteessa ei kuitenkaan ole raha vaan se, että hädässä olevia ihmisiä autetaan.

Hallituksen linja turvapaikanhakijoiden suhteen ei ole muuttunut, vaikka EU hyväksyi tällä viikolla 120 000 turvapaikanhakijan siirron EU:n ulkorajamaista muualle Eurooppaan.

– Peruslinja on sama. Maahanmuutto, turvapaikanhakemukset ja pakolaiskiintiö perustuvat vapaaehtoisuuteen. Eli siihen, että me itse Suomessa määräämme. 

Stubb arvioi, että Suomi ottaa tänä vuonna vastaan noin 30 000 turvapaikanhakijaa. Stubb vakuutti, että hallitus on turvapaikka-asioissa yhtenäinen, vaikka kysymys on Perussuomalaisille vaikea.

– Haluan kiittää Perussuomalaisia vastuunkannosta, joita he osoittavat. Tiedän, että tilanne ei ole heille helppo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja