Mainos

Sipilä ottaa työmarkkina-asiat esille talousneuvostossa keskiviikkona

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) aikoo ottaa ajankohtaiset työmarkkina-asiat esille ensi keskiviikkona talousneuvoston kokouksessa. Sipilä kertoo asiasta Twitterissä.  

Työmarkkinajärjestöjen välit ovat viime päivinä kiristyneet sen jälkeen, kun Elinkeinoelämän keskusliitto EK irtisanoi yli 20 keskusjärjestösopimusta, jotka koskevat muun muassa luottamusmiehiä, irtisanomisia ja lomautuksia.  

Talousneuvosto on pääministerin johdolla toimiva hallituksen, tärkeimpien etujärjestöjen ja Suomen Pankin välinen yhteistyöelin.  

Sipilän talouspoliittisen erityisavustajan Markus Lahtisen mukaan talousneuvoston kokousta ei ole kutsuttu koolle kuluneen viikon työmarkkinatapahtumien vuoksi, vaan neuvosto kokoontuu säännöllisesti kerran kuussa kesätaukoa lukuun ottamatta. 

-Tämä kokous on ollut osanottajien kalentereissa jo varmaan puolisen vuotta, joten ei tässä ole mitään dramaattista, Lahtinen sanoo. 

-Tällä viikolla on tapahtunut paljon työmarkkinoilla. Kun talousneuvoston kokous sattui sopivasti ensi keskiviikolle, hyödynnämme tätä mahdollisuutta ja keskustelemme näistä asioista, Lahtinen jatkoi.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.