Mainos

Sipilä nuorille: Ottakaa mitä työtä tahansa

Keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän mukaan Suomen taloustilanne on huonompi kuin ehkä käsitetään.

– Kyllä se huono on, ja on ollut huono jo pitkään. Huonompi kuin ehkä omassa elämässämme näemme, MTV3:n Huomenta Suomessa vieraillut Sipilä sanoi.

Sipilän mukaan tilanne ehditään kuitenkin vielä korjata, mutta toimia tarvitaan välittömästi. Keskustan puheenjohtajan mielestä hallitus on erehtynyt pahasti siirtämällä tilannekuvaa jatkuvasti eteenpäin.

– Minulle on aivan käsittämätöntä, että esimerkiksi nyt pääministeri sanoo, että katsotaan ensi keväänä asioita. Toimia tarvitaan tässä ja nyt.

Vauhtia investointeihin

Sipilä liputtaa erityisesti kotimaisen energian puolesta, joka nostaisi työllisyyttä ja korjaisi nopeasti vaihtotasetta. Hänen mielestään tulisi panostaa myös investointien vauhdittamiseen.

– Sellaisia asioita, jotka on joka tapauksessa tehtävä. Esimerkiksi homekoulujen korjaaminen ja niin edespäin. Rakennusteollisuus esimerkiksi esitti muistaakseni tällä viikolla, että heillä on esitys, joka toisi 16 000 työpaikkaa rakennusteollisuuteen ja projekti maksaisi itse itsensä verotuloilla. Tällaisia ehdotuksia meidän pitäisi nyt kaivaa.

Sipilä lisää, että investoinnit ovat taantumatilanteessa halvempia, kun työtä on vähemmän tarjolla.

Nuoria Sipilä neuvoisi ottamaan vastaan työtä kuin työtä, myös lyhyitä työsuhteita.

– Nuorilla on monesti käsitys, että lyhyet työsuhteet olisivat huono asia ansioluettelossa. Minä ainakin aikanaan katsoin työnantajana, että ne osoittavat aktiivisuutta.

Sipilä uskoo, että työtä tulee löytymään ainakin yrityksistä, jotka pyrkivät ratkaisemaan maailman suuria ongelmia. Näitä ovat muun muassa ilmastoon, ruokaan ja energiaan liittyvät kysymykset.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.