Sipilä MTV:lle: Autoveroa ei poisteta – liikenneverkkoyhtiön valmistelu lopetetaan

1:33

Suunnitelmista autoveron poistamiseksi luovutaan, pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kertoo MTV Uutisille. Liikenne- ja viestintäministeriö puolestaan kertoo tiedotteessaan, että ministeriö keskeyttää liikenneverkkoselvityksen lausuntokierroksen, eli liikenneverkkoyhtiön valmistelu lopetetaan.

Liikenne- ja viestintäministeriön viime viikolla julkistamassa liikenneverkkoselvityksessä ehdotettiin suuria mullistuksia liikenteeseen. Selvityksessä ehdotettiin muun muassa autoverosta luopumista ja siirtymistä tienkäyttömaksuihin. 

Pääministeri Juha Sipilä kommentoi suunnitelmia MTV Uutisille ja kertoo, että autoverosta ei tulla luopumaan. 

Sipilän mukaan tähän mennessä tulleen palautteen perusteella on selvää, että autoveron poisto ei voi olla osana liikenneverkkoyhtiöratkaisua. 

– Palaute on ollut selvä, että näin ei voi tehdä. Eli se on selvä, että se jää siitä pois, Sipilä sanoo.

Sipilä kertoo keskustelleensa asiasta tänään myös liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) kanssa. Sipilän mukaan autoveroon ei tehdä muutoksia tällä hallituskaudella.

Ministeri Bernerin (kesk.) mukaan liikenneverkkoyhtiö ei voisi saada toimintaansa varten riittäviä asiakasmaksutuloja, mikäli autoverosta ei luovuta. Ministerin mukaan selvityksen lähtökohtana oli, että liikkumisen kustannukset eivät nouse.

Tämän vuoksi liikenneministeriö keskeyttää liikenneverkkoselvityksen lausuntokierroksen.

– Liiketaloudellisia edellytyksiä liikenneverkon kehittämiseksi ei siten ole olemassa, joten keskeytämme selvityksen, Berner toteaa liikenne- ja viestintäministeriön tiedotteessa.

Sipilän mukaan liikenneverkon kehittämistä mietitään seuraavaksi rauhassa hallituspuolueiden kesken, ennen kuin seuraavista askelmerkeistä päätetään.  

Sipilä ja Berner muistuttavat. että liikenneverkon rahoitus vaatii joka tapauksessa uudistamista.  

2:40

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja