Mainos

Rinne hallitusneuvottelujen aikataulusta: Iso osa työryhmistä voi olla valmiina huomenna illalla

2:54

Hallitusneuvottelujen vetäjä Antti Rinne (sd.) pitää kiinni tavoitteesta, että tulevan hallituksen ohjelma olisi valmis tämän viikon perjantaina.

–  Voi olla, että olen turhan optimistinen, mutta tällä hetkellä näyttää, että aikataulut ovat pitäneet juuri sillä tavalla kuin ajattelin, Rinne sanoi neljän suurimman puolueen puheenjohtajien eurovaalikeskustelussa Ylen TV1:ssä.

Rinne kertoi, että maanantain tietojen mukaan iso osa neuvottelujen työryhmistä voisi saada työnsä valmiiksi tiistai-iltaan mennessä. Sen jälkeen Rinne ja muut hallitusta muodostavien puolueiden puheenjohtajat voisivat alkaa käydä kokonaisuutta läpi.

Hallitusneuvotteluissa Helsingin Säätytalolla ovat mukana SDP, keskusta, vihreät, vasemmistoliitto ja RKP.

Sipilä: Neuvotteluissa edistytty

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä sanoi Ylen eurovaalikeskustelussa, että neuvotteluissa on edistytty sunnuntaina ja maanantaina.

–  Pienin askelin ja paljon asioita on vielä sopimatta, mutta eteenpäin on askelia selvästi nyt otettu, Sipilä luonnehti.

Hallitusneuvottelujen jännitteet nousivat ensi kertaa pintaan viime perjantaina, kun Sipilä ilmaisi tuskastumisensa neuvottelujen hitaaseen etenemiseen.

–  Silloin oli kieltämättä sellainen tunne, että junnataan paikallaan. Ehkä se on hyvä välillä höyryjäkin päästää neuvotteluissa ulos, Sipilä sanoi nyt Ylellä.

Halla-aho: Rinteellä ei ole paljon vaihtoehtoja

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho puolestaan kommentoi, ettei SDP:n Rinteellä ole paljon vaihtoehtoja nykyiselle hallitusneuvotteluihin osallistuvalle kokoonpanolle.

–  Sen verran räväkkiä lausuntoja annettiin yhdestä jos toisestakin suunnasta ennen vaaleja ja vaalien jälkeen, joten kyllä tässä jonkinlainen pakkorako minun mielestäni on.

Rinne vastasi, että Halla-ahon antama kuvaus "ei missään tapauksessa" vastaa tilannetta. Hallitustunnustelujen aikana oli Rinteen mukaan monta vaihtoehtoa auki, ja lopulta päädyttiin nykyiseen kokoonpanoon.

Kokoomuksen Petteri Orpo kertoi seuraavansa myös tarkkaan Säätytalon tapahtumia ja erityisesti sitä, että Suomen taloudesta pidetään huolta.

–  Jos velkaantuminen pidetään kurissa, niin joku tulee kovasti pettymään, koska vaalilupauksia on kuultu niin paljon, Orpo sanoi.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja