Sinustako golffari? Näin aloitat harrastuksen

Golfin terveysvaikutukset 25:45

Studio55.fi-lähetyksessä keskusteltiin muun muassa golf-harrastuksen aloittamisesta asiantuntijoiden Ilkka Rokalan ja Seppo Palmisen kanssa.

Golf55+-hankkeen tarkoitus on innostaa yli 55-vuotiaita golfin pariin. Mutta kuinka harrastukseen pääsee mukaan, jos sitä ei ole koskaan kokeillut?

– Jos tuntee jonkun golfaajan, niin kannattaa soittaa hänelle, että hei, olen kuullut, että on tämmöinen hanke, haluan tulla tutustumaan lajiisi, golfkirjailija Seppo Palminen sanoi lähetyksessä.

Golf55+- hankkeessa myös mukana oleva Suomen Golfliiton myynti- ja markkinointijohtaja Ilkka Rokalan mukaan apua aloittamiseen saa myös golfkenttien opettajilta.

– He ovat ammattilaisia auttamaan myös siinä, miten golfia harjoitellaan. Heidän kanssaan voi käydä kurssia, suorittaa tämän ”ajokortinkin” jossain vaiheessa. Mutta ennen sitä täytyy olla paljon hauskoja kokemuksia ja elämyksiä.

Ajokortilla Rokala viittaa green cardiin, joka hänen mukaansa vaaditaan golfin pelaamiseen monessa paikassa.

– Tällaisten hankkeiden yhteydessä kentät ja seurat ovat varsin avoimia sille, että uusia ihmisiä tulee tutustumaan lajiin. Ja varsinkin, kun on olemassa jo pelaava ihminen siinä mukana. Käytännöt hiukan vaihtelevat, mutta tervetulleita ovat kaikki kokeilemaan.

Erilaisia tapoja päästä mukaan

Golfia saatetaan ajatella elitistisenä ja kalliina harrastuksena, mutta Rokala tyrmää nämä ajatukset. Hänen mukaansa lajia on mahdollista harrastaa monin eri tavoin.

– Voi olla, että ostaa golfosakkeen tai sitten hankkii pelioikeuden ja jäsenyyden, voi pelata jäsenyydellä ja green feellä, eli pelimaksulla. Sitten on erilaisia matalan kynnyksen kenttiä olemassa vaihtoehtona.

Myöskään varusteista ei ole pakko maksaa sievoisia summia, sillä välineitä on mahdollista ostaa käytettyinä. Myös golfyhteisöt saattavat tehdä tarjouspaketteja aloittelijoille.

– Golf saa maksaa paljon, jos niin haluaa, mutta siihen pääsee hyvin edullisesti kiinni, Rokala kannustaa.

Minkälaisia terveysvaikutuksia golfin harrastamisella on? Kuinka lajilla on mahdollista vaikuttaa myös mielenterveyteen? Katso koko lähetys!

Lue myös:

    Uusimmat