Mainos

Sinisten puoluesihteeriltä hurja purkaus, haukkui professorin sote-epäilyt: "Lavapuro veti kaikilta asiantuntijoilta housut nilkkaan"

1:04
Matti Torvisen mielestä asiantuntijat ovat ottaneet sote-asiassa liian suuren roolin.

Sinisten kansanedustaja ja perustuslakivaliokunnan jäsen Matti Torvinen kimmastui profesori Juha Lavapuron esittämään epäilyyn, että sote- ja maakuntauudistusta ei saataisi enää tällä vaalikaudella tehtyä.

Turun yliopiston julkisasioiden professori Juha Lavapuro arveli YLE:n haastattelussa, että sote-uudistuksen ongelmia ei ehditä korjaamaan tämän vaalikauden aikana.

Aamulla perustuslakivalokunnan kokoukseen saapunut sinisten puoluesihteeri ja valiokunnan jäsen Matti Torvinen (sin.) oli lausunnosta raivoissaan.

– Kun on sovittu, ettei ulos tulla ennen kuin ratkaisu on tullut, niin Lavapuro tänään törkeästi jälleen pyrki puuttumaan meidän valiokunnan työskentelyyn. Juristina en voi sitä ymmärtää, puhisi Torvinen.

Perustuslakivaliokunnan asiantuntijat ovat perinteisesti olleet lausunnoissaan pidättyväisiä varsinkin mietinnön lopputuloksen suhteen.

– Lavapuro veti kaikilta valtiosääntöoikeuden asiantuntijoilta housut nilkkaan, täräytti Torvinen tuomionsa.

Onko järjestelmä muuttumassa?

Torvisen mielestä asiantuntijat ovat ottaneet sote-asiassa liian suuren roolin.

– Valtiosääntöoikeuden asiantuntijat jälleen yrittää ulkoparlamentaarisesti vaikuttaa tähän koko prosessiin, arvioi Torvinen.

Torvinen ennakoi, että paineet muutoksiin kasvavat.

– Tohtorit Lavapuro ja Ojanen (valtiosääntöoikeuden professori Tuomas Ojanen) ovat pilanneet koko suomalaisten valtiosääntöasiantuntijoiden tavan toimia. Meidän pitää tulevaisuudessa uusia koko asiantuntijamenettely, räväytti Torvinen perustuslakivaliokunnan ovella.

Torvinen ei ole ajatuksineen aivan yksin, sillä aiemmin muun muassa kansanedustaja Ben Zyskowicz (kok.) ja pankkiiri Björn Wahlroos ovat arvostelleet asiantuntijoiden suurta valtaa perustuslain osin ristiriitaisten pykälien tulkinnassa.


Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja