Singaporen GP:n topit ja flopit: Täydellinen Alonso

MTV3:n F1-toimitus listaa tällä kaudella jokaisen GP:n onnistumiset ja epäonnistumiset. Nyt vuorossa ovat Singaporen GP:n topit ja flopit.

1. Fernando Alonso

Paalupaikka, voitto, nopein kierros ja johdossa jokaisen kierroksen ajan. Täydellinen suoritus.

2. Robert Kubica

Yhdeksän kierroksen aikana kuusi sijaa noussut Kubica esitti kisan lopussa kauden parhaan ohitusshow'n osoittaen, että Singaporen katuradalla voi ohittaa, kunhan kuljettaja on riittävän rohkea.

3. Nico Rosberg

Rosberg ajoi virheettömästi nousten seitsemännestä lähtöruudusta viidenneksi. Kukaan ei olisi pystynyt tämän parempaan suoritukseen Mercedes-autolla!

4. Sebastian Vettel

Vettel hävisi Alonsolle aika-ajossa yhdellä kierroksella 67 tuhannesosaa ja kisassa 309 kilometrin matkalla 0,3 sekuntia, joten suoritus oli lähes samanveroinen kuin Alonsolla. Mielestäni Vettelin olisi kuitenkin pitänyt voittaa tämä kisa Red Bull -autollaan. Nyt voitto kaatui ennen kaikkea aika-ajon seinähipaisuun, joka suistui Vettelin kakkosruutuun. Tästä syystä Vettel on toppilistalla vasta neljännellä sijalla.

5. Heikki Kovalainen

Palomies Heikki synnytti YouTuben klassikkovideon, jota katsellaan taatusti vielä monien vuosien päästäkin.

1. Bruno Senna

Olen koko kauden ajan toivonut, että Sennasta kuoriutuisi kunnon rattimies, mutta Singaporen tapahtumat romuttivat uskoni häneen. Aika-ajossa Senna hävisi 1,2 sekuntia tallikaverilleen Christian Klienille, joka palasi kisakuskiksi 4 vuoden tauon jälkeen! Kisassa Senna teki järjettömän tyhmän virheen ajamalla samaan kasaan Kamui Kobayashin kanssa, kun taas kaikki muut paikalle saapuneet kuskit pystyivät väistämään Sauberia.

2. Nick Heidfeld

Nopea-Nick teki hitaan F1-paluun. Aika-ajossa hän hävisi tallikaverilleen sekunnilla. Kisassa Heidfeld osui yhteen sekä Liuzzin että Schumacherin kanssa. Olisi kannattanut pysyä niissä Pirellin rengastesteissä, niin olisi saanut ajaa yksin radalla.

3. Kamui Kobayashi

Mikähän ihmeen yliyrittämiskohtaus Kobayashiin iski parin kierroksen ajaksi? Ensin hän tönäisi Schumacherin pois tieltään ja rysäytti pian sen jälkeen päin reuna-aitaa.

4. Lewis Hamilton

Hamiltonin kisan päättänyttä kolaria ei voi mielestäni laittaa Webberin syyksi, joten jos siihen täytyy syyllinen löytää, niin se on sitten Hamilton. Hän sulki Webberiltä sisälinjan ihan turhaan, sillä hän oli jo niin paljon edellä, että olisi pitänyt leveämmälläkin ajolinjalla aussikuskin takanaan.

5. Lucas di Grassi

Turva-autotilanteen jälkeisessä uusintalähdössä Lucas di Grassi ei osannut antaa kärkiautoille tilaa, vaan esteli Webberiä, minkä seurauksena Hamilton pääsi ohittamaan Webberin hieman epäoikeudenmukaisesti. Tallikaveri Timo Glock sen sijaan osoitti, kuinka takaa tulevia kärkikuskeja väistetään nätisti.

Kuljettajien kauden TOP-lista: 
Lewis Hamilton    +29
Fernando Alonso   +28
Mark Webber       +28
Sebastian Vettel  +25
Jenson Button     +22
Nico Rosberg      +20
Robert Kubica     +12
Michael Schumacher +8
Rubens Barrichello +8
Felipe Massa       +5
Adrian Sutil       +4
Kamui Kobayashi    +4
Sébastien Buemi    +3
Vitali Petrov      +3
Heikki Kovalainen  +2
Jaime Alguersuari  +1
Timo Glock         +1
Vitantonio Liuzzi  +1
Bruno Senna        +1

Kuljettajien kauden FLOP-lista: 
Michael Schumacher -26
Fernando Alonso    -20
Felipe Massa       -12
Vitantonio Liuzzi  -11
Sebastian Vettel   -11
Mark Webber        -10
Bruno Senna        -10
Lewis Hamilton     -10
Vitali Petrov       -9
Jarno Trulli        -6
Nico Hülkenberg     -5
Nico Rosberg        -5
Kamui Kobayashi     -5
Nick Heidfeld       -4
Karun Chandhok      -4
Jenson Button       -4
Rubens Barrichello  -3
Pedro de la Rosa    -3
Sebastien Buemi     -2
Robert Kubica       -2
Jaime Alguersuari   -2
Sakon Yamamoto      -1
Lucas Di Grassi     -1

Lue myös:

    Uusimmat